Gratis supplementadvies

Voor prikkelbaar darmsyndroom

Gratis supplementadvies 2018-03-01T11:47:27+00:00

Gratis supplementadvies voor prikkelbaar darmysndroom

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt zijn dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Best lastig om zelf uit te zoeken. Daarom geef ik u graag een overzicht van de supplementen die u bij deze aandoening kunt gebruiken. Natuurlijk is dit advies onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Het gaat tenslotte om uw gezondheid.

Welkom op de website Alles over de behandeling Gratis supplementadvies

Kies de juiste supplementen voor prikkelbaar darmysndroom

Gratis advies

Is een succesvolle marketing van supplementen belangrijker dan uw gezondheid?

Huismerksupplementen die verkocht worden door supermarkten en drogisterijen zijn meestal niet aan te bevelen. Deze winkelketens bepalen vaak eerst wat hun klanten voor voedingssupplementen willen betalen. Als dat bijvoorbeeld niet meer is dan € 8 dan wordt de dosis en de kwaliteit vaak zo verlaagd dat de verkoopprijs onder dit bedrag blijft. Uit marketingoogpunt te begrijpen, maar niet als u een optimale gezondheid nastreeft.

Magnesiumoxide van het Kruidvat werkt alleen tegen obstipatie

Het magnesium supplement van het Kruidvat bevat bijvoorbeeld 375mg magnesiumoxide. Deze goedkope magnesiumverbinding wordt bijna niet door het lichaam opgenomen en dat is dus zonde van uw geld. Bovendien beweert het Kruidvat dat 375mg magnesiumoxide voldoet aan de Nederlandse ADH. Dat is niet zo. De ADH van 350mg geldt voor magnesium en niet voor magnesiumoxide. Zo ziet u maar dat zowel de dosis als de samenstelling van dit product niet klopt.

Magnesiumoxide, zoals van het Kruidvat, wordt door uw huisarts voorgeschreven bij obstipatie. Alleen als u obstipatie heeft is magnesiumoxide een goede keuze.

De multivitamine van Poolplus en de Hema kunnen het risico op trombose verhogen

Artsen behandelen patiënten soms met bloedverdunners om trombose of een infarct te voorkomen. Sommige multivitaminepreparaten bevatten echter vitamine K dat de werking van bloedverdunners kan verminderen. Vooral merken als Poolplus (drogist) en Multi totaal (Hema) bevatten veel vitamine K.
Google

Overzicht geneesmiddelen en supplementen


SupplementDosisWetenschapOpmerkingen
Psyllium (ispaghula)10 – 20 gramMeer informatie over psylliumDosis verdelen over de dag. Een half uur voor de maaltijd met een glas water innemen. Verminderd de klachten die horen bij het prikkelbaredarmsyndroom. Verlaagd de bloedsuiker bij diabetes, vermindert hongergevoelens en bevordert daardoor gewichtsverlies.
ProbioticaZie instructies leverancierMeer informatie over probioticaVermindering van winderigheid, boeren en buikpijn. Kan ook bij kinderen worden toegepast. Bepaalde probiotica formules kunnen diaree verminderen. Een combinatie van pro en prebiotica werkt synergistisch. Ontlastingonderzoek kan uitwijzen welke pre en probiotica voor u het best is. U kunt een ontlastingonderzoek aanvragen.
Pepermunt en karwijolie3 x 0,4 mlMeer informatie over pepermuntVerminderd de klachten zoals buikpijn die horen bij het prikkelbaredarmsyndroom. Kan ook worden gebruikt door kinderen. Gebruik capsules met een enterische coating
Artisjok3 x 200mgMeer informatie over artisjokArtisjok wordt al heel lang ingezet bij maagdarmstoornissen maar is ook effectief bij de behandeling van een spastische dikke darm. Het vermindert de klachten die horen bij deze aandoening.
Rode PeperMeer informatie over rode peperVermindert de pijnbeleving. Gebruik maagzuurresistente capsules die in de dikke darm pas oplossen.

Complementaire geneeskunde

Een behandeling met reguliere medicijnen kan heel goed worden aangevuld met het gebruik van supplementen. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd. Laat uw huisarts of specialist wel even weten dat u van plan bent om voedingssuplementen te gebruiken om uw gezondheid te verbeteren. Tenslotte doet hij zijn uiterste best voor u en is het goed dat hij weet dat u dat ook doet.

Wetenschappelijke informatie over het prikkelbaar darmsyndroom

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.