Behandeling diabetische complicaties

Tot nu toe werd gedacht dat een lage stabiele bloedsuiker voldoende was om de kans op diabetische complicaties te verminderen. Maar nu blijkt dat bloedsuikerpieken van slechts enkelen minuten ook het risico op complicaties kunnen vergoten. Als u diabetische complicaties echt wilt voorkomen kunt u daarom beter proberen diabetes type 2 te genezen. Want volgens de laatste inzichten is dit namelijk mogelijk.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op de website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Consult aanvraag

Een lage HbA1c is niet voldoende om diabetische complicaties te voorkomen

Overzicht diabetes

Bij diabetes patiënten moet de HbA1c waarde onder de 7% (53 mmol/mol) blijven. Maar nu blijkt uit recent onderzoek dat diabetespatiënten die hun Hb1Ac waarde keurig onder de 7% (53 mmol/mol) houden toch ernstige diabetische complicaties kunnen krijgen.

Een groot aantal zeer recente onderzoeken laat namelijk zien dat sterke bloedsuikerpieken onafhankelijk van een goede HbA1c waarde het risico op diabetische complicaties ook vergroten. Bloedsuikerpieken van slechts enkelen minuten blijken al schadelijk te zijn.

Dit betekent dat er in Nederland een totaal nieuwe visie ontwikkeld moet worden op de begeleiding van diabetespatiënten. Voeding komt naast een medicijnbeleid meer centraal te staan. Dat maakt het voor diabetes patiënten niet eenvoudiger. Want een pilletje slikken of een insulineprikje is makkelijker dan het aanpassen van de voeding.

Wegspuiten van bloedsuiker niet de oplossing: Als je na de maaltijd een hoge bloedsuikerspiegel moet “wegspuiten” ben je namelijk te laat. Het kwaad is dan al geschied. Alleen door het maken van de juiste voedingskeuzen kunnen de schadelijk kortdurende bloedsuikerpieken voorkomen worden.

Diabetes kan ernstige complicaties veroorzaken

Een lage stabiele bloedsuiker zonder kortdurende bloedsuikerpieken is de vermindert het risico op ernstige diabetische complicaties zoals

A special diet could reverse diabetes

Diabetische complicaties

Genezing diabetes type 2 is mogelijk

Diabetes type 2 wordt vaak onterecht als een “suikerziekte” behandeld,
terwijl het eigenlijk een leefstijlziekte is. Bovendien werd altijd gedacht
dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Het is namelijk al 35 jaar bekend dat na een bariatrische ingreep (maagverkleining of omleiding) de bloedglucosewaarden bij meer dan 80% van de
diabetespatiënten naar normale niveaus terugkeren.

Recent onderzoek geeft aan dat de zelfde resultaten behaald kunnen worden met een dieet
dat de effecten van een bariatrische ingreep nabootst en dat gedurende twee maanden moet
worden volgehouden. Binnen een maand kunnen orale geneesmiddelen in overleg met de
arts worden afgebouwd en na twee maanden kunnen de meeste patiënten stoppen met
insuline.

3-daagse opleiding Diabetes Omkeerbaar: wij hebben deze opleiding ontwikkeld voor artsen, therapeuten en diëtisten en wordt onderbouwd met 1000+ wetenschappelijke studies. Mail voor meer informatie naar cora@coradefluiter.nl.