Cardiomyopathie en hartfalen behandeling

Cardiomyopathie en hartfalen is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten vaak in zijn geheel te genezen. Cardiomyopathie is een verzamelnaam voor verschillende ziekten van het hart. Vaak gaat het hart door deze ziekte na verloop van tijd zo ver achteruit dat het niet meer in staat is om in de bloedtoevoer van het lichaam te voorzien. Dan spreekt men van hartfalen. Toch is ook voor deze patientengroep genezing soms mogelijk.

Welkom op de website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Consultaanvraag

Genezing van cardiomyopathie en hartfalen is vaak mogelijk

Jan Bos ex cardiomyopathie patiënt
Jan Bos ex cardiomyopathie patiënt
Orthomoleculaire geneeskunde is een geheel nieuwe vorm van geneeskunde die in tegenstelling tot de medicijnen van de cardioloog een genezingsproces in gang kan zetten waardoor de klachten van cardiomyopathie en hartfalen aanzienlijk kunnen worden verminderd of, in sommige gevallen, een totale genezing mogelijk is. De meest recent behaalde resultaten vind u op het hart en vaatziekten resultaten forum.

CardiomyopathieDe symptomen

De meest gehoorde klachten bij cardiomyopathie zijn
  • Vermoeidheid
  • Kortademigheid, benauwdheid
  • Vocht vasthouden bij de enkels of in de buikholte
  • Niet geheel plat kunnen slapen
  • Hartkloppingen

De meeste patiënten met cardiomyopathie hebben moeite met inspanningen zoals traplopen en vermijden deze activiteiten dan ook als het maar even mogelijk is. Bovendien geven bijna alle cardiomyopathie patiënten aan dat op de linkerzijde slapen onprettig aanvoelt.

Al na drie maanden wordt duidelijk of deze orthomoleculaire behandelingsmethode verbetering geeft. De kosten voor de benodigde voedingssupplementen bedragen dan niet meer dan € 150.

Cardiomyopathie wordt vaak langzaam erger

Cardiomyopathie kent een ongunstig ziektebeloop. Een cardioloog zal in de meeste gevallen alleen middelen in kunnen zetten die de progressie van de ziekte vertragen. Maar een patiënt gaat dan toch langzaam achteruit. Uiteindelijk gaat het hart zo ver achteruit dat het niet meer in staat is om aan de bloedcirculatie van het lichaam te voldoen. Dan spreken we van hartfalen, een sterke vermindering van de pompfunctie van het hart.

Cardiomyopahie symptomen
Hartfalen wat is dat?

Orthomoleculaire geneeskunde, waarbij hoog gedoseerde voedingssupplementen worden ingezet, biedt echter wel mogelijkheden waarmee de klachten van cardiomyopathie en hartfalen aanzienlijk kunnen worden verminderd of, in sommige gevallen, een totale genezing kan optreden. Deze vorm van geneeskunde kan zonder enig probleem naast de reguliere behandeling van de cardioloog worden ingezet.

Cardiomyopathie en hartfalen behandelingsresultaten



Buenos Aires: I can’t believe see her this good, I hope she keeps this way forever. Strong and happy!
Baby girl, dilated miocardyopathy from Argentina, need help, Lees Meer
Inmiddels is het 6 maanden geleden dat bij onze dochter (toen 15 maanden oud) de diagnose cardiomyopathie is gesteld. Onvoorstelbaar, vooral omdat er niet zoveel aan haar te merken was. Later zagen we dat ze toch echt minder energie had, maar op dat moment zagen we het niet.Op het moment van diagnose had ze een pompfunctie van 13-14%, een torenhoog pro-BNP (>35.000), lekkende hartkleppen en een vergrote linkerventrikel.

De laatste controle (vorige maand) bevestigde de vooruitgang: pompfunctie (ejectiefractie) was 26%. pro-BNP 1700 en geen lekkende hartkleppen te zien.We zijn er nog lang niet, maar er is een vooruitgang, er is hoop. Dat is wat telt.Liefs Mickey.

Onze dochter met cardiomyopathie, Lees Meer
Beste ouders en Willy en Corrij,

Late reactie met een goed nieuws. Mijn lieve Tayssir is genezen van cardiomyopatie dankzij god en het protocol van Willy en Ron en hulp van de ouders die mij erg hebben gesteund en dankzij hun verhalen snel contact genomen met Willy. Tayssir is gestopt met de volgende medicijnen : furosemine, spironolacton en acetylsalicylzuur. Nog een maand of 2 als het nog steeds goed gaat mag ze ook met carvedilol en enalapril stoppen.

groet Hanna (Moeder van Tayssir)

Cardiomyopathie bij mijn 2 jarige dochter, Via email
Onze dochter Emma van nu 2,5 jaar oud. Bij 7 weken oud is gedilateerd Cardiomyopathie vastgesteld. Pas bij een jaar oud vonden we Willy en zijn we begonnen met de supplementen. Bij aanvang was Emma’s ProBnp was bij diagnose door de cardiomyopathie boven de 35.000 niet te meten en haar EF was +/- 12%. Emma’s ProBnp is nu 154 en haar functie 51% !!! Haar linkerkamer is nog steeds erg vergroot, maar we hopen dat we hier ook snel verbetering in kunnen gaan zien!

Groet Saskia (Moeder van Emma)

Resultaten Gedilateerde Cardiomyopathie Meisje 2 jaar, Lees Meer
Vorig jaar april zijn wij gestart met het cardiomyopathie protocol. Dae had toen een sonde in omdat hij niet zelf at. Ook spuugde hij na iedere voeding. Verder was hij wel alert en actief. Net voor de zomer is het spugen gestopt. Het ten ging steeds beter en in januari is de sonde verwijderd. Toen we met het protocol begonnen waren de waarden LVES 51 mm en FS 10 en BMP 160. De afgelopen maanden zijn deze waarden vebeterd: LVES 40,5 mm en FS 20 en BMP 27. Dae groeit lekker en ontwikkeld zich goed. We zijn er nog niet maar we zijn in elk geval blij dat wij in contact zijn gekomen met pillie willie en dat Dae positief reageert op het cardiomyopathie protocol. Nog een kindje met positieve resultaten!

Groet Moeder_Dae

Resultaten zoon met gedilateerde cardiomyopathie, Lees Meer
Hallo Willie,

Afgelopen week in het Sophia ziekenhuis in rotterdam geweest en je gelooft het niet maar op de echo is de cardiomyopathie verminderd, er is minder druk in de linker kamer en de kleppen sluiten veel beter. Het is een wonder, de artsen waren heel blij, ze wilden het eigenlijk niet zeggen maar konden er niet meer om heen. De echo gaf verbetering aan!!! Ik moest het even melden.

Groet Moeder Feline

Feline (2,5 jaar) Herstelt langzaam van cardiomyopathie en hartfalen!!, Lees Meer
Dion is genezen verklaard, pompfunctie 33% Hey dat is zelfs teveel!!!! hahaha. Nu nog een jaar voor de medicijnen af te bouwen en dan zijn we er helemaal!!!
Dion (3,5 jaar) is genezen van cardiomyopathie!!, Lees Meer
Een superresultaat en dat binnen 8 maanden volgen van het cardiomyopathie protocol. De proBNP waardes zijn gedaald naar normaal. Dat betekent dat er geen hartfalen meer is. Toen we begonnen met de strijd was zijn BNP 37.000 terwijl 100 normaal is. Wat een resultaat
Baby Benjamin (6 maanden): goede resultaten bij behandeling van cardiomyopathie, Lees Meer
In juni 2009 kwam er naar voren dat ik gedilateerde cardiomyopathie heb en daarbij ook nog hartritmestoornissen. Nu slik ik al bijna een jaar supplementen en het gaat erg goed met me. Anderhalf jaar geleden had ik door de cardiomyopathie niet genoeg energie om buiten schooltijd nog andere activiteiten uit te voeren, maar na een paar maanden begon ik al met 1 keer per week fitness. Nu doe ik al een tijdje 1 keer per week zumba en dat gaat goed
Resultaten gedilateerde cardiomyopathie na 1 jaar, Carolien 16 jaar, Lees Meer
Beste allemaal, Ik ben een man van bijna 50 jaar. 2 jaar geleden kwam ik in het ziekenhuis te liggen met ernstig hartfalen klasse 4 wat bleek te komen door idiopathische gedilateerde cardiomyopathie. De artsen vertelden me dat ik niet kon genezen door hun reguliere medicijnen. Ook verwachtten ze niet dat mijn EJF veel hoger zou worden. Toch is mijn EJF in slechts 2 jaar tijd van 10% naar 42-45% gegaan !!!!! Al maanden geleden had ik een pro-BNP van 15. En er zit nog altijd een stijgende lijn in.
Resultaten man 50 jr met ernstig cardiomyopathie en hartfalen (EJF 10), Lees Meer
Pillie Cardiomyopathie kuur gestart op 17 januari 2008. Vanaf eind april 2008 (08) is mijn hartfalen steeds verbeterd en op de laatste bloedcontrole op 6 december 2008 is mijn cardiomyopathie niet meer meetbaar, ben daar erg blij mee!
Hartfalen niet meer meetbaar, Lees Meer
On my last appointment my EF was consistent at 57% (the same as my last appointment), and the doctor said my heart was completely normal, and that I could get off my meds. I was absolutely ecstatic!!
Cardiomyopathy Success Story!!, Lees Meer
Ik had een vergroot hart en een pompfunctie van 25 a 30 procent en een lekke hartklep. Ik heb 16 januari j.l. een nieuwe hartecho gehad van de cardioloog. Deze bevestigde mijn vermoeden. Mijn pompfunctie was flink omhoog gegaan. Van 25 a 30 procent naar dik 40 procent! Een hele vooruitgang van de cardiomyopathie zei mijn cardioloog.
Gedilateerde cardiomyopathie, Lees Meer
Ik heb me laten adviseren door Corrij en ben in oktober 2009 gestart met deze cardiomyopathie supplementen. Mijn conditie is steeds beter geworden en ik ben in totaal 15 kg afgevallen. Op dit moment, dus na de second opinion van januari 2010, leef ik weer “normaal”. Ik heb een hartpompfunctie van 50%, wat normaal is volgens de cardioloog. Omdat ik denk dat het nog beter kan worden (nl 60%), blijf ik nog een hele tijd de voedingssupplementen nemen.
Geen cardiomyopathie en hartfalen patiënt meer, Lees Meer
En zijn laatste bezoek zal voorlopig letterlijk zijn laatste bezoek zijn, want de cardioloog hoeft hem niet meer op jaarlijkse cardiomyopathie controle!
Jan Bos genezen van hartfalen, Lees Meer
Mijn EJF (= ejectiefractie, de pompkracht van een hart) is door de combinatie van beide cardiomyopathie behandelingen in ruim een jaar van 15% via 27% naar afgelopen juli 34% gegaan!!
Cardiomyopathie krijgt me niet klein!, Lees Meer
As you know, back in March of 2005 my (E J F) was 30%, in October of 2005 43%. On April 13th 06, my cardiologists called me with the results of my (M U G A) test and my (E J F) is currently 55%, pretty much in the normal range, since 60% is ideal!!!!
John, from Bayonne, N.J. USA, Lees Meer
Ik voel me echt fit en heb thans geen cardiomyopathie symptomen meer. Als ik de ervaringen van de anderen op dit forum lees, ben ik bijna beschaamd dat het met mij na zo’n korte tijd zo goed gaat.
Resultaat bij behandeling van cardiomyopathie (HOCM), Lees Meer
Vanaf eind april tot vandaag 11-dec.2008 (Cardiomyopathie kuur gestart op 17 jan.08) is mijn hartfalen steeds verbeterd, met de laatste bloedcontrole op 6 dec.08 is mijn hartfalen niet meer meetbaar, ben daar erg blij mee! Voor alle cardiomyopathie en hartfalen patiënten volg de PW kuur, ik heb er altijd in geloofd, en ga er mee door, mijn grootste steun Corrij Hoenselaars bedankt!! Evenals Willie Witsel,voor zijn tip voor bot herstel, krijg nu thuis een infuus met Zometa. Allen een fijne kerst en nieuw jaar gewenst, Ben
Hartfalen niet meetbaar, Lees Meer
De uitvaart was al geregeld. Ik was al bij de transplantatie arts geweest. Maar ik was niet van plan op te geven. 23 september 2010 kreeg ik mijn crtd. Ik knapte er wel wat van op maar meedoen met de revalidatie voor hartpatiënten was veel te zwaar. Eigenwijs als ik was ben ik verder gaan zoeken en in september kwam ik bij Willie terecht. Begonnen met het cardiomyopathie protocol: q10, taurine en carnitene. Binnen twee weken was er al verschil merkbaar. Ik herstelde veel sneller na inspanning. In april werd ik opnieuw getest. Nog een paar weken later had ik de uitslag. Pompkracht van 24% naar 48%, mijn hart de helft kleinder en mijn klep lekt niet meer. Volgens de cardioloog is het alleen de crtd maar zo veel resultaat hadden ze maar zelden. Hij heeft toch maar opgeschreven wat ik gebruikte. Nadat ik twee maanden gestopt was met de cardiomyopathie supplementen was het duidelijk merkbaar. Ik stop niet meer volle kracht vooruit.
37 en dan Cardiomyopathie, Lees Meer
In 1998 ben ik, vanwege mijn eigen slechte gezondheidssituatie hartfalen (cardiomyopathie) (EJF 25 – 35%) begonnen met een studie orthomoleculaire geneeskunde gericht op de behandeling van hartfalen (cardiomyopathie). In 2002 was ik compleet genezen.

Controle in 2010: Oke, cardiologentraject afgerond.ECG prima. EJF 58% was ik natuurlijk HEEL blij mee. Hartkamers niet vergroot, dikte hart normaal. (dat was in 1999 heel anders, vergroot, te dik, en een EJF van 25 – 35%). De proBNP was 24, de cardioloog had nog nooit zo’n lage waarde bij een cardiomyopathie patient gezien. Hoef niet meer terug te komen.

Ook Willy is genezen van cardiomyopathie (hartfalen), Lees Meer
Hi Corrij,

Just wanted to say, thank you so much for all your help. If you recall, I wrote on your Forum around this time last year when my mother’s EF was at 35%. She has been following the vitamin protocol and since then, we have been able to remove the diuretic from her medicine. Last week, she went for an echo and her EF is now at 51%! The doctor removed digoxin from her regimen. All she is taking now is aspirin, spironolactone and tozaar. Thank you so much for taking the time to do so much research for us, and to respond to all our emails. We thank God so much for all of you.

Carolyn Jordan - Mother with Heart Failure, Lees Meer
Inmiddels is het 6 maanden geleden dat bij onze dochter (toen 15 maanden oud) de diagnose cardiomyopathie is gesteld. Onvoorstelbaar, vooral omdat er niet zoveel aan haar te merken was. Later zagen we dat ze toch door de cardiomyopathie echt minder energie had, maar op dat moment zagen we het niet.

Na 3 maanden zijn we begonnen met het geven van supplementen onder begeleiding van Corrij. Wij zijn hiermee begonnen omdat wij ervan overtuigd zijn dat het geven van de cardiomyopathie supplementen haar behandeling compleet maakt. Binnen 3 weken zagen wij een kind dat echt meer energie kreeg en zich in een snel tempo ontwikkelde (tot dan toe liep ze nog niet en binnen 3 weken liep ze achter een loopwagentje).

Onze dochter (15 maanden) met cardiomyopathie, Lees Meer
Last December, 2014 I was diagnosed with Viral Cardiomyopathy. I had shortness of breath when sleeping and walking. My BNP was over 400 and my EF was 25%. I was put on a number of high blood pressure medications including an ACE inhibitor, Beta Blocker, Digoxin and Diuretic. I started taking some supplements also in the beginning of 2015, but found this forum in May, 2015 and started following the protocol as outlined by Willie.

I have been using the full protocol now for about 4 months and recently had a blood test which showed my BNP is now down to 82! 😀 This is a normal level and my doctor is astonished and doesn’t really know what to say except to just keep doing what I’m doing!

VIRAL CARDIOMYOPATHY diagnosed Dec, 2014, Lees Meer
Ik ben een man van bijna 50 jaar. 2 jaar geleden kwam ik in het ziekenhuis te liggen met ernstig hartfalen klasse 4 wat bleek te komen door idiopathische gedilateerde cardiomyopathie. De artsen vertelden me dat ik niet kon genezen door hun reguliere medicijnen. Ook verwachtten ze niet dat mijn EJF veel hoger zou worden.

Toch is mijn EJF in slechts 2 jaar tijd van 10% naar 42-45% gegaan !!!!! Al maanden geleden had ik een pro-BNP van 15. En er zit nog altijd een stijgende lijn in. Ik zal nooit stoppen met de cardiomyopathie supplementen, maar hoop graag te kunnen stoppen met de reguliere medicijnen omdat deze mij belemmeren en niet goed aanvoelen.

Resultaten man 50 jr gedilateerde cardiomyopathie EJF 10, Lees Meer
Diagnose? Hartfalen met een pomp functie van 24% een vergrote linker kamer en lekkende hartklep. Thuis gekomen en uit het veld geslagen ben ik uiteindelijk op onderzoek uit gegaan en kwam ik bij willy terecht, dat spraak mij gelijk aan. We hebben een afspraak gemaakt en ik ben in december 2014 begonnen met het cardiomyopathie protocol D-ribose, q-10, magnesium, vit d en carnitene. Eind Januari 2015 zat ik op de volledige dosis. Bij het eerste pompfunctie onderzoek in maart had ik al 34% en was linker harthelft weer bijna normaal. Bij mijn laatste onderzoek in okt 2015 had ik inmiddels 42% en verder geen noemenswaardige afwijkingen.
Mijn resultaten na ruim een jaar, Lees Meer
I’ve been on CPAP now for 7 weeks, and had an echo done a week ago. The echo shows that my heart is about as good as it was in late 2006. I no longer have a severely dilated left atrium – it’s now only moderately dilated. And my right atrium is normal again.
Update on progress - yay!, Lees Meer
Testimonial Goes Here
, Lees Meer