Behandeling van depressie

Je hoort mensen vaak zeggen dat ze ‘even een dipje’ hebben. Daar kijkt niemand van op. Iedereen is wel eens somber of treurig. Zulke gevoelens kunnen opkomen na een tegenslag of ruzie, het verlies van een dierbaar iemand, of zomaar. Meestal trekt zo’n sombere bui vanzelf weg. Maar bij sommige mensen blijft deze stemming aanhouden. Ze hebben nergens meer zin in of belangstelling voor. Hun hele bestaan wordt beheerst door somberheid. Al schijnt de zon en bruist alles om hen heen van leven, het raakt hen niet. Ze missen de energie om iets te ondernemen en het lukt maar niet om minder somber te worden. Mensen die weken- tot maandenlang last houden van zo’n zwaarmoedige stemming lijden aan een depressie. Een depressie is soms een hel op aarde.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op de website
Alles over de behandeling
Gratis advies

Ben ik depressief?

Behandeling depressie

De test kijkt in een paar minuten of uw verschijnselen binnen een bepaalde definitie van de ziekte depresssie vallen. Niet meer en niet minder. De test stelt dus geen diagnose, geeft u geen definitief uitsluitsel, maar wel een goede aanwijzing of u misschien aan depressie lijdt. De uitkomst kan wellicht aanleiding zijn om eens met uw huisarts te gaan praten. Doe de depressietest.

Slaapstoornissen en depressie

Bij depressie komen ook vaak slaapstoornissen voor. Slecht inslapen en en slecht doorslapen zijn de voornaamste problemen. Als deze slaapstoornissen worden aangepakt verminderen vaak de depressieve gevoelens. Er zijn verschillende methoden om slaapstoornissen effectief te behandelen:

St. Janskruid (hypericum) een natuurlijke antidepressivum

Er zijn een groot aantal wetenschappelijke studies beschikbaar die aangeven dat St. Janskruid (hypericum) als natuurlijke antidepressivum gebruikt kan worden.

Hypericum mag echter niet samen met een antidepressivum van de MAO remmer klasse gegeven worden. Hypericum kan ook de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden op een manier zoals ook bekend is van grapefruitsap. Het verandert de afbraaksnelheid van sommige geneesmiddelen. Er ontstaan dan problemen als deze geneesmiddelen heel nauwkeurig gedoseerd moeten worden. Wanneer uw geneesmiddelen gebruikt controleer dan altijd of de combinatie met hypericum mogelijk is. Bijvoorbeeld door overleg met de apotheker.

Hypericum kan ook de werking van anticonceptiepil verminderen. Het gebruik van hypericum wordt tijdens de zwangerschap ontraden.

Maar St. Janskruid (hypericum) heeft toch veel minder bijwerkingen dan geneesmiddelen zoals prozac en cipramil etc.

Orthomoleculair informatiecentrum depressie (depressiviteit)

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]