Orthomoleculair gewichtsmanagement

2-daagde opleiding over het herkennen en verhelpen van struikelblokken bij afvallen

Orthomoleculair gewichtsmanagement 2019-10-10T08:37:59+00:00
Evidence Based Medicine Opleidingen

2-daagse nascholing Orthomoleculair Gewichtsmanagement

Herken en behandel de struikelblokken die succesvol afvallen in de weg staan

Struikelblokken zijn er in een afvaltraject genoeg. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde soorten voeding hormonale signalen kunnen blokkeren waardoor het lichaam “denkt” dat het verhongert en het daardoor meer wil eten en minder bewegen. Of dat het verzadigingssysteem niet goed werkt waardoor te veel wordt gegeten. Het kunnen herkennen van deze struikelblokken is daarom een belangrijke eerste stap bij het geven van een oordeelkundig gewichtsmanagement advies. Want als het simpele “minder eten en meer bewegen” de oplossing zou zijn, was de helft van de Nederlandse bevolking niet te zwaar geworden.

Een goede behandeling begint bij een juiste diagnose

Yvonne en Albert voor de behandeling
Yvonne en Albert voor de behandeling
U zou toch heel raar staan te kijken als u bij de huisarts binnen kwam en de arts zei, nog voor u ging zitten: “U krijgt van mij een ontstekingsremmer”, zonder eerst te onderzoeken wat er met u aan de hand is. Toch gebeurt dit al tientallen jaren bij de behandeling van overgewicht. Er wordt een dieet en een bewegingsadvies gegeven zonder rekening te houden met de mogelijke andere oorzaken van gewichtstoename. Maar een goede behandeling begint, zoals u weet, altijd met een juiste diagnose. Dat geldt ook voor de behandeling van overgewicht.

De kern van deze unieke 2-daagse opleiding

Tijdens deze opleiding leert u hoe u, met behulp van differentiaaldiagnostiek, kan onderzoeken waarom uw cliënt overgewicht heeft ontwikkeld en waarom afvallen niet lukt. U krijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement. Deze nieuwe inzichten komen op een dusdanige manier aan de orde dat u ze direct kunt toepassen in uw praktijk. De opleiding is geheel Evidence Based en wordt met 900+ wetenschappelijke studies onderbouwd.
Deze opleiding is niet alleen Evidence Based maar ook in de praktijk getoetst. Download een powerpoint presentatie met de opmerkelijke resultaten die reeds zijn behaald via de link “Resultaten”. Een aantal van deze patiënten doet mee aan de opleiding. U kunt ze zelf vragen stellen.

De onderwerpen die u tijdens de opleiding kunt verwachten

 • De diagnose en behandeling van de belangrijkste lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg staan, waaronder
  • Verschillende hormonale stoornissen, zoals insuline-, schildklier- en leptinestoornissen
  • Stoornissen die worden veroorzaakt door meno- en andropauze
  • Verschillende vormen van eetverslaving waarbij serotonine en dopamine een rol spelen
  • Vermindering van het verzadigingsgevoel waardoor al snel te veel wordt gegeten
  • Verlaging van de verbranding waadoor uw cliënt van heel weinig KCAL toch aankomt
  • Epigenetica, de preventie van overgewicht begint al voor de conceptie
  Overzicht Orthomoleculaire Gewichtsmanagement nascholing
  Overzicht Orthomoleculaire Gewichtsmanagement nascholing
  [klik voor een grotere afbeelding]
 • Het voorschrijven en beoordelen van onderzoek nodig voor een juiste diagnose, waaronder
  • Bloedonderzoek dat via een huisarts kan worden aangevraagd
  • Functie-onderzoek dat uw cliënt thuis zelf kan uitvoeren
 • U leert hoe u gebruik kan maken van het SLIM diagnose programma dat u helpt bij het stellen van een juiste diagnose
 • Epigenetica een nieuwe wetenschap die u inzicht geeft waarom sommige kinderen ondanks een gezonde voeding overgewicht ontwikkelen
 • Fetal Programming, een onderdeel van epigenetica, dat laat zien wat er allemaal mis kan gaan tijdens de zwangerschap en hoe dat kan worden voorkomen

De opleiding bestaat uit twee opleidingsdagen. De eerste dag staat in het kader van het herkennen van lichamelijke stoornissen; de tweede dag richt zich op de behandeling hiervan.

Er is voor u een artikel met een uitleg over de behandelingsmethode beschikbaar. Hiermee kunt u onderzoeken of deze opleiding aansluit bij de richting van uw praktijk. Dit artikel vind u via de link “Behandelingsmethode”.

Deze opleiding is met name bedoeld voor

Yvonne en Albert na de behandeling
Yvonne en Albert na de behandeling
 • Natuurgeneeskundig en orthomoleculair werkende artsen en therapeuten
 • Diëtisten
 • Gewichtsconsulenten
 • Personal Trainers
 • Artsen en Praktijk Ondersteuners

Deze opleiding is geheel Evidence Based

Deze opleiding is geheel “Evidence Based” en op basis van 900+ wetenschappelijke publicaties samengesteld. Hiervoor is gebruik gemaakt van de internationale database National Library of Medicine, PubMed. Er zijn voornamelijk studies gebruikt van het type Meta, Review, Clinical, RCT, Multicenter en Comparative. Cursisten krijgen online toegang tot dit onderzoek.Voor Nederlands onderzoek wordt gebruik gemaakt van publicaties van de Gezondheidsraad, RIVM, TNO en CBS. Cursisten krijgen ook online toegang tot deze Nederlandstalige publicaties.

Inschrijven, locatie, datum en kosten

LocatieAmershof
Snouckaertlaan 11
3811 MA Amersfoort
Bereikbaarheid met de trein op 7 minuten loopafstand. Bereikbaarheid met de auto. Gratis parkeren op parkeerplaats Amershof. Om 08:30 is daar meestal genoeg plaats. Overnachten op 10 minuten loopafstand
Datum7 en 21 maart 2020
Tijden09:00 – 17:00
Kosten€297,00, incl BTW, uitgebreide syllabus, digitale reader, diagnose programma, coaching programma klantenpresentatie, lunch, koffie en thee
AccreditatieMBOG 4 + 6 studiepunten, NWP
Via SNRO voor: BATC, VBAG, LVNG, VNT, FAGT, NOAG
Aantal plaatsenNog 12 plaatsen beschikbaar (maximaal 12). Wij geven de voorkeur aan kleine klassen omdat we cursisten dan meer persoonlijke aandacht kunnen geven waardoor de kwaliteit van de nascholing wordt verhoogd.
Aanmeldenvoor deze nascholing via cora@coradefluiter.nl. Als je een van deze data niet kan vraag dan, zonder verplichting, de eerst volgende nascholingsdatum bij Cora de Fluiter op.

Extra ondersteuning tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding is extra ondersteuning beschikbaar:
 • Tijdens de opleiding zullen verschillende patiënten die reeds zijn behandeld of bezig zijn met de behandeling hun ervaringen met cursisten delen. Cursisten kunnen tijdens deze praktijkmodules zelf vragen stellen aan deze patiënten.
 • Tijdens de opleiding zijn er mogelijkheden tot het stellen van vragen via Facebook. Er wordt via Facebook een speciaal bericht geplaatst waarop cursisten kunnen reageren met vragen of opmerkingen over het cursusmateriaal.

Extra ondersteuning na de opleiding

SLIM diagnose programma
SLIM diagnose programma [klik voor een grotere afbeelding]
Na afloop van de opleiding is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar:
 • Er is voor cursisten een diagnose programma beschikbaar dat op basis van een interactieve anamnese vaststelt welke lichamelijke stoornissen er bij de patiënt mogelijk kunnen spelen. De resultaten van het diagnose programma worden grafisch in beeld gebracht
 • Er is een coaching programma beschikbaar waarmee de resultaten van je interventie bij je cliënt goed kan volgen. Bovendien geeft het signalen als je moet bijsturen.
 • Er is een digitale syllabus beschikbaar die na de opleiding kan worden gedownload met een groot aantal documenten in Word formaat die u kunt gebruiken in uw praktijk. De digitale syllabus bevat ondermeer
  • verschillende verwijsbrieven voor huisartsen en fitnesscentra die u van uw eigen logo en adres kunt voorzien
  • marketing informatie die u kunt gebruiken bij uw reclame campagnes
  • een compleet artikel over SLIM dat u mag gebruiken in de regionale bladen bij u in de buurt
 • Cursisten kunnen na de opleiding te allen tijde gratis via email vragen stellen over de lesstof.
 • Praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk. Bij praktijkbegeleiding bieden wij ondersteuning gedurende het hele traject van diagnose tot passende behandeling. Voor praktijkbegeleiding hanteren we uw uurtarief. Praktijkbegeleiding gaat via telefoon, skype of face time.
 • Er is een facebookpagina beschikbaar dat wij gebruiken om u op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement. Zo blijft u ook na deze opleiding up-to-date.
 • Er is voor cursisten een Power Point presentatie beschikbaar die gericht is op uw cliënten, mensen met overgewicht. Hierin worden de principes, die tijdens de opleiding aan de orde komen, op eenvoudige wijze uitgelegd.
 • Er is voor cursisten een gratis folder en een poster beschikbaar die gebruikt kan worden voor reclamedoeleinden.

Docent Cora de Fluiter

Docent Cora de Fluiter

Docent Cora de Fluiter

Cora is auteur van het boek “SLIM op uw juiste gewicht” en docent bij verschillende opleidingsinstituten. Daar geeft zij les aan artsen, diëtisten en therapeuten op het gebied van de behandeling van overgewicht en diabetes.

Cora is ruim 17 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Zij heeft daar gewerkt als laborant beeldvormende diagnostiek. Later heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van angiografie. Deze techniek wordt gebruikt om bloedvatproblemen aan het licht te brengen en te behandelen bij mensen met bijvoorbeeld diabetes of overgewicht.

In 2006 is zij gestopt met haar werk als laborant en is ze gestart met een drie jaar durend onderzoek op het gebied van overgewicht. Deze studie heeft ze afgerond met het schrijven van haar boek “SLIM op uw juiste gewicht” over lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan. Als u wilt weten of dit boek wat voor u is kunt u haar gratis e-book downloaden.

In 2010 heeft ze besloten gebruik te maken van haar opleiding als docent bij de Stichting Opleiding Leraren (SOL) en heeft ze verschillende HBO opleiding opgezet over onderwerpen als gewichtsmanagement en diabetes omkeerbaar.

Docent Willy Witsel

Willy ontwerpt, op basis van wetenschappelijk onderzoek, interventieprotocollen voor chronische ziekten. Voor deze protocollen gebruikt hij natuurgeneeskundige en orthomoleculaire principes. Deze protocollen publiceert hij op zijn website pilliewillie.nl en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Vanwege deze naam is Willy op het internet ook wel bekend als Pillie Willie. Willy is ook actief op Facebook en Twitter. Hier publiceert hij de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde.

Soms schrijft hij ook over voeding, bijvoorbeeld melk. Doe maar eens een “google” met het zoekwoord “melk””. Hij staat op de derde plaats van de 22 miljoen artikelen over melk. In totaal hebben de laatste 10 jaar ruim 7000 websites zijn marketing slogan “Melk is slecht voor elk” overgenomen.

Verder geeft Willy, samen met Cora, opleiding bij verschillende opleidingsinstituten over diabetes en lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg staan.