Evidence Based Medicine Opleidingen: Diabetes Omkeerbaar

Online nascholing Diabetes Omkeerbaar

Tot nu toe werd gedacht dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Maar nieuw onderzoek laat zien dat diabetes als ziekte omkeerbaar is. Tijdens de nascholing worden verschillende interventies besproken. Een leefstijlverandering ondersteund met orthomoleculaire- en fytotherapie om de bloedglucose naar normale waarden terug te brengen en twee interventies gericht op het herstellen van de insulineproductie: (1) een streng dieet waardoor de lipotoxity in de pancreas wordt verminderd en de bètacellen weer normaal functioneren en (2) een zeer streng dieet gericht op het herstel van bètacellen door middel van stamceltherapie (interventie in ontwikkeling). De opleiding is gebaseerd op 1400+ wetenschappelijke studies. Cursisten krijgen online toegang tot dit onderzoek.

Breng andere therapeuten op de hoogte van deze informatie

Diabetes type 2 blijkt echter niet ongeneeslijk

Diabetes type 2 blijkt niet ongeneeslijk te zijn want het is al 35 jaar bekend dat na een bariatrische ingreep (maagverkleining of omleiding) de bloedglucosewaarde bij meer dan 80% van de diabetespatiënten naar normale niveaus terugkeert. Recent onderzoek geeft aan dat ook uitstekende resultaten behaald kunnen worden met een dieet, aanvulling van voedingstekorten die bij deze patiëntengroep vaak voorkomen en natuurlijke geneesmiddelen.

De kern van deze unieke online opleiding

Het primaire doel van deze opleiding is om u er van op de hoogte te brengen dat diabetes type 2 niet alleen voorkomen kan worden, maar ook omkeerbaar kan zijn als je de ziekte al hebt. Dat geldt ook voor patiënten die reeds insuline spuiten omdat deze behandelingsmethode zich ook richt op het herstel van de insuline producerende bètacellen van de pancreas. Deze nieuwe inzichten komen op een dusdanige manier aan de orde dat u ze direct kunt toepassen in uw praktijk. De opleiding is geheel Evidence Based en wordt met 1400+ wetenschappelijke studies onderbouwd.

Er is voor u een artikel met een uitleg over de behandelingsmethode beschikbaar. Hiermee kunt u onderzoeken of deze opleiding aansluit bij e richting van uw praktijk. Dit artikel vind u via de link “Behandelingsmethode”.

De onderwerpen die u tijdens de opleiding kunt verwachten

Pathologie: De pathologie van diabetes type 2 wordt gebruikt om het ziekte proces in acht verschillende fasen onder te verdelen. Waarmee voor de cursist inzichtelijk wordt gemaakt hoe diabetes type 2 behandeld kan worden

Etiologie: De etiologie van diabetes type 2 vormt samen met de pathologie de basis voor vier interventiemogelijkheden die qua complexiteit uiteenlopen van een eenvoudige interventie met ontstekingsremmende voeding tot een meer complexe benaderingen voor het herstellen van de werking van de pancreas.

Interventiestappen Diabetes Omkeerbaar
Interventiestappen Diabetes Omkeerbaar

Plaatsbepaling: Met plaatsbepalingsdiagnostiek kan worden vastgesteld in welke fase een patiënt zich bevindt en wat een passende behandeling zou moeten zijn. Voor deze diagnostiek wordt standaard bloed- en functieonderzoek, zoals aangevraagd kan worden door de huisarts, gebruikt

Behandeling: Naast de aanvulling van voedingstekorten en behandeling met natuurlijke geneesmiddelen is voeding een belangrijke speerpunt bij de verschillende interventies. De voedingsrichtlijnen worden bepaald aan de hand van bloedonderzoek tijdens de plaatsbepaling. Er worden methoden besproken hoe deze voedingsverandering zonder gebruik te maken van restricties bij uw cliënt kan worden geïntroduceerd. Beweging is een ander speerpunt bij de interventie. Er wordt behandeld welk soort beweging op welk moment van de dag het meest geschikt is voor een patiënt

Reguliere geneeskunde: Voor het welslagen van de behandeling is het belangrijk dat je leert samenwerken met een arts, praktijk ondersteuner of diabetes verpleegkundige.

Deze nascholing is geheel Evidence Based en in de praktijk getoetst

Evidence Based

De nascholing Diabetes Omkeerbaar is geheel “Evidence Based” en op basis van 1400+ wetenschappelijke publicaties samengesteld. Hiervoor is gebruik gemaakt van de internationale database National Library of Medicine, PubMed. Cursisten krijgen online toegang tot al het onderzoek dat voor deze opleiding is gebruikt.

National Library of Medicine (PubMed)

Voor Nederlands onderzoek wordt gebruik gemaakt van publicaties van de Gezondheidsraad, RIVM, TNO en CBS. Cursisten krijgen ook online toegang tot deze Nederlandstalige publicaties.

In de praktijk getoetst

Deze opleiding is niet alleen Evidence Based maar ook in de praktijk getoetst. Download een powerpoint presentatie met de opmerkelijke resultaten die reeds zijn behaald via de link “Resultaten”. Een aantal van deze patiënten doet mee aan de opleiding. U kunt ze zelf vragen stellen.

Na 2 weken was mijn bloedsuiker al enorm gedaald en de HbA1C zakte ook al wonderbaarlijk. Net zo belangrijk: ook het gewicht ging razendsnel naar beneden. De VLCD dagen werden op den duur afgewisseld met PDD dagen (Preventie diabetes dag) met iets meer calorieën
Diabetes omkeren en afvallen, Lees Meer

Ik bleek al minstens 5 jaar pre-diabeet te zijn. Laatste 2 jaar medicatie.
Heb jaren 72.2 gewogen. Zelf al een eind afgevallen: 66.8. Eerst begonnen aan omlaag brengen vetten.
Gewicht was toen niet het doel, maar toch verlaagd van 66.8 naar 63.9. Suiker was toen rond de 9.
In december aan VLCD traject begonnen.
Gewicht was 63.9. Nu 54.8.
Suiker was 7.8 (met medicatie). Nu rond de 5.0 (zonder medicatie).
HbA1c was 82. Nu 42.
Succes omkeren diabetus, tot nu toe, Lees Meer

Drie jaar geleden ben ik een jaar door Willy begeleid om mijn overgewicht en mijn prediabetes aan te pakken. Want er was een grote kans dat ik echt diabetes type 2 zou krijgen. Ik ben in een jaar tijd 27 kg kwijt geraakt en weeg nu 65 kg wat ik al drie jaar heb weten vast te houden.

Het leuke aan de benadering van willy was dat hij me geen dieet gaf met allemaal restricties maar samen met mij gezocht heeft naar voeding die ik lekker vond en die bij mijn nieuwe leefstijl past

Yvon is al drie jaar niet meer prediabetes, Lees Meer

testimonial van willie komt hier
Lees Meer

Deze opleiding is met name bedoeld voor

 • Natuurgeneeskundig en orthomoleculair werkende artsen en therapeuten
 • Huisartsen en praktijkondersteuners
 • Diëtisten
 • Diabetes verpleegkundigen
 • Personal trainers
 • Health Coaches
 • Fysiotherapeuten

Lees in deze reviews de reacties van onze cursisten.

Aanmelden, datum en kosten

LocatieOnline bij u thuis
Waarom onlineWij kunnen door het combineren van verschillende computertechnieken de interactie tijdens de online nascholing zodanig verbeteren dat kwaliteit daardoor beter wordt dan een klassikale lesmethode. Cursisten kunnen, bijvoorbeeld, gewoon hun hand opsteken en een vraagstellen. En na elke module volgt een computergestuurde interactieve evaluatie om te zien of wij de lesstof wel goed hebben overgebracht. Bovendien kunnen we, door online les te geven, voor de cursist tijd en geld besparen.
Datum 2023
 • Zaterdag 11 november 08:30 – 13:00 uur
 • Maandag 13 november 08:30 – 13:00 uur
 • Zaterdag 18 november 08:30 – 13:00 uur
 • Maandag 20 november 08:30 – 13:00 uur
 • Zaterdag 25 november 08:30 – 13:00 uur
 • Maandag 27 november 08:30 – 13:00 uur
DagindelingElke nascholingsdag duurt 4,5 uur met na elk uur 10 minuten pauze.
Kosten€385,00 excl. BTW, incl. gedrukte syllabus, digitale reader, klantenpresentatie, coaching- en analyseprogramma’s, online toegang tot al het gebruikte wetenschappelijke onderzoek, gratis praktijk begeleiding – zie linker zijbalk voor meer informatie
AccreditatieMBOG 40 SBU, NWP 9 studiepunten en
via SNRO 1,38 EC voor: BATC, VBAG, LVNT, FAGT, NOAG, CAT, VIV
Beschikbare plaatsenNog 16 plaatsen beschikbaar (maximaal 16). Wij geven de voorkeur aan kleine groepen omdat we cursisten dan meer persoonlijke aandacht kunnen geven wat de kwaliteit van de nascholing verhoogt.
AanmeldenAanmelden kan via dit formulier. Je ontvangt een email met een bevestiging en een link “Click Here to Join”. Bewaar deze email goed, dit is je persoonlijke toegang tot de online nascholing. Meer informatie, waaronder de factuur, ontvang je twee maanden voor de nascholing. Als je een van deze data niet kan, kunnen we je de opname sturen. Als je deze opname hebt bekeken plannen we een online zoom sessie met je om eventuele vagen te beantwoorden. Wil je liever de nascholing later volgen vraag dan zonder verplichting, de eerst volgende nascholingsdatum bij cora@coradefluiter.nl op.

Extra ondersteuning tijdens de opleiding

Tussen de opleidingsdagen is extra ondersteuning beschikbaar:

 • Tussen de opleidingsdagen zijn er mogelijkheden tot het stellen van vragen via Facebook. Er wordt via Facebook een speciaal bericht geplaatst waarop cursisten kunnen reageren met vragen of opmerkingen over het cursusmateriaal.

Extra ondersteuning na de opleiding

Na afloop van de opleiding is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar:

 • Extra ondersteuning
  • Via onze facebook nascholingspagina houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Zo blijft u ook na deze opleiding up- to-date. Doe een LIKE of VOLGEN dan krijgt u automatisch bericht als er nieuwe informatie beschikbaar is.
  • Cursisten kunnen na de opleiding te allen tijde gratis via een speciaal bericht op de facebook nascholingspagina vragen stellen over de lesstof.
  • Praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk. Bij praktijkbegeleiding bieden wij ondersteuning gedurende het hele traject van diagnose tot passende behandeling. Voor praktijkbegeleiding hanteren we uw uurtarief. Praktijkbegeleiding gaat via telefoon, skype of face time.
 • Extra informatie
  • Er is een digitale syllabus beschikbaar met een groot aantal documenten in Word
   formaat die u kunt gebruiken in uw praktijk.
  • Er is voor cursisten een Power Point presentatie beschikbaar die gericht is op uw cliënten, mensen met diabetes type 2. Hierin worden de principes, die tijdens de opleiding aan de orde komen, op eenvoudige wijze uitgelegd.
  • Er is voor cursisten een document beschikbaar waarmee zij een diabetesconsult structuur kunnen geven.
 • Ondersteuningsprogramma’s
  • Intake analyseprogramma om te onderzoeken welke lichamelijke oorzaken er spelen die succesvol afvallen in de weg staan. Deze stoornissen worden grafisch in beeld gebracht.
  • Programma voor de begeleiding van uw klant dat grafisch in beeld brengt hoe de behandeling verloopt zodat u direct kunt ingrijpen als dat nodig is.
  • U krijgt de beschikking over een programma’s waarmee u kunt onderzoeken welke voeding geschikt is voor uw cliënt.

Docent Cora de Fluiter

Docent Cora de Fluiter

Docent Cora de Fluiter

Cora is auteur van het boek “SLIM op uw juiste gewicht” en docent bij verschillende opleidingsinstituten. Daar geeft zij les aan artsen, diëtisten en therapeuten op het gebied van de behandeling van overgewicht en diabetes.

Cora is ruim 17 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Zij heeft daar gewerkt als laborant beeldvormende diagnostiek. Later heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van angiografie. Deze techniek wordt gebruikt om bloedvatproblemen aan het licht te brengen en te behandelen bij mensen met bijvoorbeeld diabetes of overgewicht.

In 2006 is zij gestopt met haar werk als laborant en is ze gestart met een drie jaar durend onderzoek op het gebied van overgewicht. Deze studie heeft ze afgerond met het schrijven van haar boek “SLIM op uw juiste gewicht” over lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan.

In 2010 heeft ze besloten gebruik te maken van haar opleiding als docent bij de Stichting Opleiding Leraren (SOL) en heeft ze verschillende HBO opleidingen opgezet over onderwerpen als orthomoleculair gewichtsmanagement en diabetes omkeerbaar. Als u wilt weten of de 2-daagse opleiding Orthomoleculair Gewichtsmanagement iets voor u is kunt u haar gratis e-book downloaden via coradefluiter.nl/atena

Docent Willy Witsel

Willy ontwerpt, op basis van wetenschappelijk onderzoek, interventieprotocollen voor chronische ziekten. Voor deze protocollen gebruikt hij natuurgeneeskundige en orthomoleculaire principes. Deze protocollen publiceert hij op zijn website pilliewillie.nl en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Vanwege deze naam is Willy op het internet ook wel bekend als Pillie Willie. Voor artsen en therapeuten is er een gratis nascholingspagina beschikbaar via facebook. Hier publiceert hij de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde.

Verder geeft Willy, samen met Cora, de 2-daagse opleiding Orthomoleculair Gewichtsmanagement over de lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan.