Diabetes omkeerbaar

3-daagse opleiding over de genezing van diabetes type 2

Diabetes omkeerbaar 2018-02-13T12:13:19+00:00
Evidence Based Medicine Opleidingen

Diabetes Omkeerbaar

Tot nu toe werd gedacht dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Maar nieuw onderzoek laat zien dat diabetes omkeerbaar en te genezen is. Tijdens deze opleiding wordt behandeld waarom koolhydraatarme voeding niet voldoende is voor het genezen van diabetes type 2 maar dat de interventie gericht moet zijn op het herstellen van de lever en de pancreas. De opleiding is gebaseerd op 1100+ wetenschappelijke studies

Diabetes type 2 blijkt niet ongeneeslijk

Diabetes type 2 blijkt niet ongeneeslijk te zijn want het is al 35 jaar bekend dat na een bariatrische ingreep (maagverkleining of omleiding) de bloedglucosewaarde bij meer dan 80% van de diabetespatiënten naar normale niveaus terugkeert.

Recent onderzoek geeft aan dat ook uitstekende resultaten behaald kunnen worden met een dieet, aanvulling van voedingstekorten (die bij deze patiëntengroep vaak voorkomen) en natuurlijke geneesmiddelen. Deze interventie bootst de effecten van een bariatrische ingreep na en moet gedurende twee maanden worden volgehouden.

Deze opleiding is niet alleen Evidence Based maar ook in de praktijk getoetst. Download de opmerkelijke resultaten die reeds zijn behaald. Een aantal van deze patiënten doet mee aan de opleiding. U kunt ze zelf vragen stellen.

De kern van deze unieke 3-daagse opleiding

Het primaire doel van deze opleiding is om u er van op de hoogte te brengen dat diabetes type 2 niet alleen voorkomen, maar ook genezen kan worden. Dat geldt ook voor patiënten die reeds insuline spuiten omdat deze behandelingsmethode zich ook richt op het herstel van de lever en de pancreas. Deze nieuwe inzichten komen op een dusdanige manier aan de orde dat u ze direct kunt toepassen in uw praktijk. De opleiding is geheel Evidence Based en wordt met 1100+ wetenschappelijke studies onderbouwd.
Er is voor u een gratis e-book beschikbaar met een uitleg over de interventie methodiek. Hiermee kunt u onderzoeken of deze opleiding aansluit bij de richting van uw praktijk, te downloaden via coradefluiter.nl/ diabetes type 2

De onderwerpen die u tijdens de opleiding kunt verwachten

 • De pathologie en etiologie van diabetes type 2 worden gebruikt om het ziekte proces in acht verschillende fasen onder te verdelen. Waarmee voor de cursist inzichtelijk wordt gemaakt hoe diabetes type 2 genezen kan worden
 • Aan de hand van deze fasering worden vier interventie mogelijkheden behandeld die qua complexiteit uiteenlopen van een eenvoudige interventie met ontstekingsremmende voeding tot een meer complexe benaderingen voor het herstellen van de werking van de pancreas. De vier interventiestappen zijn gericht op de:
  Interventiestappen
  Interventiestappen
 • Plaatsbepalingdiagnostiek komt uitvoerig aan de orde hiermee kan worden vastgesteld in welke fase een patiënt zich bevindt en wat een passende behandeling zou moeten zijn. Voor deze diagnostiek wordt standaard bloed- en functieonderzoek, zoals aangevraagd kan worden door de huisarts, gebruikt
 • Naast de aanvulling van voedingstekorten en behandeling met natuurlijke geneesmiddelen is voeding een belangrijke speerpunt bij de verschillende interventies. Er worden methoden besproken hoe deze voedingsverandering zonder gebruik te maken van restricties bij uw cliënt kan worden geïntroduceerd
 • Beweging is een ander speerpunt bij de interventie. Er wordt behandeld welk soort beweging op welk moment van de dag het meest geschikt is voor een patiënt
 • Verschillende manieren om samen te werken met diabetesverpleegkundigen, artsen en specialisten tijdens de behandeling van uw cliënt
 • Er wordt een programma behandeld waarmee u kunt onderzoeken welke voeding geschikt is voor uw cliënt. Bovendien kunt u dit programma gebruiken voor de evaluatie van uw interventie
 • Patiënten die reeds behandeld zijn delen hun ervaringen tijdens de opleiding. Cursisten kunnen aan hen ook vragen stellen
 • Tijdens de opleiding wordt uitgelegd hoe de cursisten online toegang krijgen tot de 1100+ wetenschappelijke studies. Hierdoor is er sprake van een transparantie tussen onze “claims” in de opleiding en de wetenschappelijke onderbouwing

Deze opleiding is met name bedoeld voor

 • Natuurgeneeskundig en orthomoleculair werkende artsen en therapeuten
 • Personal trainers
 • Artsen en praktijkondersteuners

Locatie, datum en kosten

LocatieAmershof
Snouckaertlaan 11
3811 MA Amersfoort
Bereikbaarheid Amershof
Overnachten op 10 minuten loopafstand
DatumDag 1: 31 maart 2018, 09:00- 17:00
Dag 2: 14 april 2018, 09:00 – 17:00
Dag 3: 21 april 2018, 09:00 – 17:00
Kosten€450,00 excl. BTW, incl. syllabus, digitale reader, klantenpresentatie, coaching- en analyseprogramma, lunch, koffie en thee
AccreditatieMBOG 6 + 9 studiepunten
Via SNRO voor: BATC, VBAG, LVNG, VNT, FAGT
Aantal plaatsenNog 1 plaats beschikbaar. Maximum 12 cursisten
Aanmeldencora@coradefluiter.nl
Voor diëtisten en fysio- therapeutenVoor deze beroepsgroep wordt een andere opleiding gegeven via Pro Education. ADAP accrediteert de 3-daagse opleiding voor leden van de NVD met 32 punten. Download de cursus informatie. (kosten, locatie data)

Deze nascholing is geheel Evidence Based

Deze nascholing is geheel “Evidence Based” en op basis van 1100+ wetenschappelijke publicaties samengesteld. Hiervoor is gebruik gemaakt van de internationale database National Library of Medicine, PubMed. Er zijn voornamelijk studies gebruikt van het type Meta, Review, Clinical, RCT, Multicenter en Comparative. Cursisten krijgen online toegang tot dit, vaak heel recente, onderzoek.

Voor Nederlands onderzoek wordt gebruik gemaakt van publicaties van de Gezondheidsraad, RIVM, TNO en CBS. Cursisten krijgen ook online toegang tot deze Nederlandstalige publicaties.

Extra ondersteuning tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding is extra ondersteuning beschikbaar:
 • Tijdens de opleiding zullen verschillende patiënten die reeds zijn behandeld of bezig zijn met de behandeling hun ervaringen met cursisten delen. Cursisten kunnen tijdens deze praktijkmodules zelf vragen stellen aan deze patiënten.
 • Tijdens de opleiding zijn er mogelijkheden tot het stellen van vragen via Facebook. Er wordt via Facebook een speciaal bericht geplaatst waarop cursisten kunnen reageren met vragen of opmerkingen over het cursusmateriaal.

Extra ondersteuning na de opleiding

Na afloop van de opleiding is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar:
 • Extra ondersteuning
  • Via onze facebook nascholingspagina houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Zo blijft u ook na deze opleiding up- to-date. Doe een LIKE of VOLGEN dan krijgt u automatisch bericht als er nieuwe informatie beschikbaar is.
  • Cursisten kunnen na de opleiding te allen tijde gratis via een speciaal bericht op de facebook nascholingspagina vragen stellen over de lesstof.
  • Praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk. Bij praktijkbegeleiding bieden wij ondersteuning gedurende het hele traject van diagnose tot passende behandeling. Voor praktijkbegeleiding hanteren we uw uurtarief. Praktijkbegeleiding gaat via telefoon, skype of face time.
 • Extra informatie
  • Er is een digitale syllabus beschikbaar met een groot aantal documenten in Word formaat die u kunt gebruiken in uw praktijk.
  • Er is voor cursisten een Power Point presentatie beschikbaar die gericht is op uw cliënten, mensen met diabetes type 2. Hierin worden de principes, die tijdens de opleiding aan de orde komen, op eenvoudige wijze uitgelegd.
  • Er is voor cursisten een document beschikbaar waarmee zij een diabetesconsult structuur kunnen geven.
 • Ondersteuningsprogramma’s
  • Intake analyseprogramma om te onderzoeken welke lichamelijke oorzaken er spelen die succesvol afvallen in de weg staan. Deze stoornissen worden grafisch in beeld gebracht.
  • Programma voor de begeleiding van uw klant dat grafisch in beeld brengt hoe de behandeling verloopt zodat u direct kunt ingrijpen als dat nodig is.

Docent Cora de Fluiter

Docent Cora de Fluiter

Docent Cora de Fluiter

Cora is auteur van het boek “SLIM op uw juiste gewicht” en docent bij verschillende opleidingsinstituten. Daar geeft zij les aan artsen, diëtisten en therapeuten op het gebied van de behandeling van overgewicht en diabetes.

Cora is ruim 17 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Zij heeft daar gewerkt als laborant beeldvormende diagnostiek. Later heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van angiografie. Deze techniek wordt gebruikt om bloedvatproblemen aan het licht te brengen en te behandelen bij mensen met bijvoorbeeld diabetes of overgewicht.

In 2006 is zij gestopt met haar werk als laborant en is ze gestart met een drie jaar durend onderzoek op het gebied van overgewicht. Deze studie heeft ze afgerond met het schrijven van haar boek “SLIM op uw juiste gewicht” over lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan.

In 2010 heeft ze besloten gebruik te maken van haar opleiding als docent bij de Stichting Opleiding Leraren (SOL) en heeft ze verschillende HBO opleidingen opgezet over onderwerpen als orthomoleculair gewichtsmanagement en diabetes omkeerbaar. Als u wilt weten of de 2-daagse opleiding Orthomoleculair Gewichtsmanagement iets voor u is kunt u haar gratis e-book downloaden via coradefluiter.nl/atena

Docent Willy Witsel

Willy ontwerpt, op basis van wetenschappelijk onderzoek, interventieprotocollen voor chronische ziekten. Voor deze protocollen gebruikt hij natuurgeneeskundige en orthomoleculaire principes. Deze protocollen publiceert hij op zijn website pilliewillie.nl en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Vanwege deze naam is Willy op het internet ook wel bekend als Pillie Willie. Voor artsen en therapeuten is er een gratis nascholingspagina beschikbaar via facebook. Hier publiceert hij de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde.

Verder geeft Willy, samen met Cora, de 2-daagse opleiding Orthomoleculair Gewichtsmanagement over de lichamelijke stoornissen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan.