Cardiomyopathie en hartfalen behandeling

Cardiomyopathie en hartfalen is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten vaak in zijn geheel te genezen. Cardiomyopathie is een verzamelnaam voor verschillende ziekten van het hart. Vaak gaat het hart door deze ziekte na verloop van tijd zo ver achteruit dat het niet meer in staat is om in de bloedtoevoer van het lichaam te voorzien. Dan spreekt men van hartfalen. Toch is ook voor deze patientengroep genezing soms mogelijk.

Welkom op de website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Consultaanvraag

Genezing van cardiomyopathie en hartfalen is vaak mogelijk

Jan Bos ex cardiomyopathie patiënt
Jan Bos ex cardiomyopathie patiënt
Orthomoleculaire geneeskunde is een geheel nieuwe vorm van geneeskunde die in tegenstelling tot de medicijnen van de cardioloog een genezingsproces in gang kan zetten waardoor de klachten van cardiomyopathie en hartfalen aanzienlijk kunnen worden verminderd of, in sommige gevallen, een totale genezing mogelijk is. De meest recent behaalde resultaten vind u op het hart en vaatziekten resultaten forum.

CardiomyopathieDe symptomen

De meest gehoorde klachten bij cardiomyopathie zijn
  • Vermoeidheid
  • Kortademigheid, benauwdheid
  • Vocht vasthouden bij de enkels of in de buikholte
  • Niet geheel plat kunnen slapen
  • Hartkloppingen

De meeste patiënten met cardiomyopathie hebben moeite met inspanningen zoals traplopen en vermijden deze activiteiten dan ook als het maar even mogelijk is. Bovendien geven bijna alle cardiomyopathie patiënten aan dat op de linkerzijde slapen onprettig aanvoelt.

Al na drie maanden wordt duidelijk of deze orthomoleculaire behandelingsmethode verbetering geeft. De kosten voor de benodigde voedingssupplementen bedragen dan niet meer dan € 150.

Cardiomyopathie wordt vaak langzaam erger

Cardiomyopathie kent een ongunstig ziektebeloop. Een cardioloog zal in de meeste gevallen alleen middelen in kunnen zetten die de progressie van de ziekte vertragen. Maar een patiënt gaat dan toch langzaam achteruit. Uiteindelijk gaat het hart zo ver achteruit dat het niet meer in staat is om aan de bloedcirculatie van het lichaam te voldoen. Dan spreken we van hartfalen, een sterke vermindering van de pompfunctie van het hart.

Cardiomyopahie symptomen
Hartfalen wat is dat?

Orthomoleculaire geneeskunde, waarbij hoog gedoseerde voedingssupplementen worden ingezet, biedt echter wel mogelijkheden waarmee de klachten van cardiomyopathie en hartfalen aanzienlijk kunnen worden verminderd of, in sommige gevallen, een totale genezing kan optreden. Deze vorm van geneeskunde kan zonder enig probleem naast de reguliere behandeling van de cardioloog worden ingezet.

Cardiomyopathie en hartfalen behandelingsresultaten

Hier vindt u een overzicht van de tot nu toe behaalde resultaten met de orthomoleculaire behandeling van cardiomyopathie en hartfalen.