Gratis supplementadvies voor psoriasis

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt zijn dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Best lastig om zelf uit te zoeken. Daarom geef ik u graag een overzicht van de supplementen die u bij deze aandoening kunt gebruiken. Natuurlijk is dit advies onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Het gaat tenslotte om uw gezondheid.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de behandeling
Gratis supplementadvies

Kies de juiste supplementen voor psoriasis

Gratis advies

Is een succesvolle marketing van supplementen belangrijker dan uw gezondheid?

Huismerksupplementen die verkocht worden door supermarkten en drogisterijen zijn meestal niet aan te bevelen. Deze winkelketens bepalen vaak eerst wat hun klanten voor voedingssupplementen willen betalen. Als dat bijvoorbeeld niet meer is dan € 8 dan wordt de dosis en de kwaliteit vaak zo verlaagd dat de verkoopprijs onder dit bedrag blijft. Uit marketingoogpunt te begrijpen, maar niet als u een optimale gezondheid nastreeft.

Magnesiumoxide van het Kruidvat werkt alleen tegen obstipatie

Het magnesium supplement van het Kruidvat bevat bijvoorbeeld 375mg magnesiumoxide. Deze goedkope magnesiumverbinding wordt bijna niet door het lichaam opgenomen en dat is dus zonde van uw geld. Bovendien beweert het Kruidvat dat 375mg magnesiumoxide voldoet aan de Nederlandse ADH. Dat is niet zo. De ADH van 350mg geldt voor magnesium en niet voor magnesiumoxide. Zo ziet u maar dat zowel de dosis als de samenstelling van dit product niet klopt.

Magnesiumoxide, zoals van het Kruidvat, wordt door uw huisarts voorgeschreven bij obstipatie. Alleen als u obstipatie heeft is magnesiumoxide een goede keuze.

De multivitamine van Poolplus en de Hema kunnen het risico op trombose verhogen

Artsen behandelen patiënten soms met bloedverdunners om trombose of een infarct te voorkomen. Sommige multivitaminepreparaten bevatten echter vitamine K dat de werking van bloedverdunners kan verminderen. Vooral merken als Poolplus (drogist) en Multi totaal (Hema) bevatten veel vitamine K.

Overzicht supplementen

Darmstoornissen

Onderzoek eerst over er sprake is van een darmstoornis zoals een coeliakie, gluten intolerantie, candida infectie, prikkelbaar darmsyndroom, colitus ulcerosa, de ziekte van Crohn of een darmflora disbiose. Al deze darmaandoeningen kunnen psoriasis klachten verergeren.

Behandelingsstrategie

Een behandeing waarbij meerdere middelen woren ingezet is effectiever dan eenmono therapie. Visolie is zeer belangrijk. Probeer de behandeling met corticosteroïden zo kort als mogelijk te houden. Overweeg meerdere cremes op verschillende momenten van de dag toe te passen. Ze hebben allen een iets ander werkingsgebied.

SupplementDosisWetenschapOpmerkingen
Visolie (oraal)2 x 1000mgMeer infoGebruik visolie met alleen EPA en DHA. Alleen gebruiken met 200 IE aanvullende vitamine E. Suppletie aanvullen met 3 – 4 porties vette vis per week. Visolie werkt bloedverdunnend overleg, indien nodig, met de trombosedienst. Niet gebruiken als bij u een ICD is geïmplanteerd.
Calcipotriol plus Betamethasone (crème)Op voorschrift van een artsMeer infoCalcipotriol is een synthetische vorm van vitamine D. Betamethasone een corticosteroïden met bijwerkingen. Het kan als geneesmiddel worden voorgeschreven. Dit geneesmiddel kan voor korte tijd gebruikt worden tijdens de actieve fase. Waarna wordt overgeschakeld op een vitamine D crème als onderhoud met minder bijwerkingen. Deze middelen kunne als onderhoud worden gebruikt als behandeling met Betamethasone is gestopt.
Vitamine D (crème)Op voorschrift van producentMeer infoEr bestaan ook vitamine D preparaten op basis van synthetische vitamine D. Deze kunnen vaak door een arts worden voorgeschreven.
Mahonia aquifolium (crème)Op voorschrift van producentMeer infoGeschikt voor milde tot matige psoriasis klachten.
Sepciaal Whey extract (oraal)2 x 5 gramMeer infoVoor milde tot matige psoriasis klachten. Gebruik het speciaal voor psoriasis ontwikkelde Whey extract.
Koolteeroplossing-vaselinecrèmeOp voorschrift van een artsMeer infoEen arts schrijft koolteer meestal pas voor bij onvoldoende effect van een huidpreparaat met corticosteroïden, of als de behandeling met corticosteroïden moet onderbreken wanneer deze te veel bijwerkingen geeft. Koolteer stilt de jeuk, remt de ontsteking en bevordert een normale groei van de huid, waardoor de schilfering vermindert.

Complementaire geneeskunde

Een behandeling met reguliere medicijnen kan heel goed worden aangevuld met het gebruik van supplementen. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd. Laat uw huisarts of specialist wel even weten dat u van plan bent om voedingssupplementen te gebruiken om uw gezondheid te verbeteren. Tenslotte doet hij zijn uiterste best voor u en is het goed dat hij weet dat u dat ook doet.