Evidence Based Medicine Opleidingen

Gratis Online Masterclass Orthomoleculair Gewichtsmanagement en Diabetes Omkeerbaar

Tijdens deze Masterclass krijgt u inzicht in alle aspecten van deze twee onderwerpen. U kunt hierdoor beoordelen of u een van de nascholingen wil volgen om de behandeling van overgewicht en diabetes in uw praktijk op te nemen. Aan de orde komen onderwerpen zoals Metabole Flexibiliteit, Fetal Programming, hormonale stoornissen zodat het lichaam onterecht in Starvation Mode terecht komt en Orthomoleculaire stamceltherapie waarmee volgens de laatste wetenschappelijke inzichten waarschijnlijk ook diabetes type-1 genezen kan worden. We laten je ook zien hoe je via bloedonderzoek kan vaststellen of de leefstijl van je klant door zijn lichaam als gezond wordt ervaren.

Op deze pagina vind je: (1) de visie van ons opleidingsinstituut, (2) een korte omschrijvingen van de nascholingen en de masterclass en (3) de mogelijkheid om te registreren voor de masterclass

Breng andere therapeuten op de hoogte van deze informatie

Overzicht Orthomoleculaire Gewichtsmanagement nascholing
Overzicht Orthomoleculaire Gewichtsmanagement nascholing

Visie Evidence Based Medicine opleidingen

De visie van ons opleidingsinstituut is dat alle informatie die in onze nascholing is opgenomen met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd moet zijn. Dit onderzoek moet online beschikbaar zijn voor onze cursisten zodat er duidelijk sprake is van transparantie tussen onze “claims” en de gebruikte studies. Daarmee geven we orthomoleculaire behandelingen een wetenschappelijke basis waardoor ze beter aansluiten op de reguliere geneeskunde en wederzijdse samenwerking en begrip tussen deze disciplines worden verbeterd.

4-halfdaagse nascholing Orthomoleculair Gewichtsmanagement – MBOG 28 SBU, SNRO 0,98 EC

Herken en behandel de struikelblokken die succesvol afvallen in de weg staan.
En struikelblokken zijn er in een afvaltraject genoeg. Wist u bijvoorbeeld dat bepaalde soorten voeding hormonale signalen kunnen blokkeren waardoor het lichaam “denkt” dat het verhongert en het daardoor meer wil eten en minder bewegen.
Overgewicht kan ook veroorzaakt worden door een langzaam opgebouwde metabole inflexibiliteit waardoor het lichaam “verleerd” heeft om vet te verbranden. Het kunnen herkennen van deze struikelblokken is een belangrijke eerste stap bij het geven van een oordeelkundig gewichtsmanagement advies. Want als het simpele “minder eten en meer bewegen” de oplossing zou zijn, was de helft van de Nederlandse bevolking niet te zwaar geworden

De kern van deze unieke 4-halfdaagse nascholing

Tijdens deze opleiding leert u hoe u kan onderzoeken waarom uw cliënt overgewicht heeft ontwikkeld en waarom afvallen niet lukt. U krijgt hierbij de hulp van een diagnoseprogramma. U krijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement. Deze nieuwe inzichten komen op een dusdanige manier aan de orde dat u ze direct kunt toepassen in uw praktijk. De opleiding is geheel Evidence Based en wordt met 900+ wetenschappelijke studies onderbouwd.

Meer lezen over de nascholing Orthomoleculair Gewichtsmanagement

Interventiestappen Diabetes Omkeerbaar
Interventiestappen Diabetes Omkeerbaar

6-halfdaagse nascholing Diabetes Omkeerbaar – MBOG 40 SBU, SNRO 1,38 EC, NWP 9

Omkeerbaar, zelfs als de pancreas geen insuline meer maakt.
Tijdens de nascholing worden verschillende interventies besproken. Een leefstijlverandering ondersteund met orthomoleculaire- en fytotherapie om de bloedglucose naar normale waarden terug te brengen en twee interventies gericht op het herstellen van de insulineproductie: (1) een streng dieet waardoor de lipotoxity in de pancreas wordt verminderd en de bètacellen weer normaal functioneren en (2) een zeer streng dieet gericht op het herstel van bètacellen door middel van stamceltherapie (interventie in ontwikkeling). De opleiding is gebaseerd op 1400+ wetenschappelijke studies. Cursisten krijgen online toegang tot dit onderzoek.

De kern van deze unieke 6-halfdaagse nascholing

Het primaire doel van deze opleiding is om u er van op de hoogte te brengen dat diabetes type 2 niet alleen voorkomen, maar ook genezen kan worden. Dat geldt ook voor patiënten die reeds insuline spuiten omdat deze behandelingsmethode zich ook richt op het herstel van de lever en de pancreas. Deze nieuwe inzichten komen op een dusdanige manier aan de orde dat u ze direct kunt toepassen in uw praktijk.

Meer lezen over de nascholing Diabetes Omkeerbaar

Gratis Master Class Orthomoleculair Gewichtsmanagement / Diabetes Omkeerbaar

Accreditatie MBOG 3 SBU, Maximaal 25 deelnemers

Nascholing interactief via zoom
Interactieve Master Class via Zoom

Aanmelden voor de Online Masterclass

Orthomoleculair Gewichtsmanagement

Er wordt een overzicht gegeven van in totaal tien stoornissen die succesvol afvallen in de weg staan. Waaronder hormonale stoornissen en stoornissen die ontstaan door Fetal Programming. Ook wordt er aandacht besteedt aan Metabolic Flexibility een geheel nieuwe visie ten aanzien van de behandeling van overgewicht.

Diabetes Omkeerbaar

Er wordt een volledig overzicht gegeven van de pathologie (acht fases) en de etiologie van diabetes type 2. Voor de laatste pathologische fase, bètaceldisfunctie, wordt onder meer stamceltherapie toegepast gericht op het herstellen van de insulineproductie. Deze interventie kan, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, ook gebruikt worden bij de behandeling van diabetes type 1.