Orthomoleculaire behandeling van een blaasontsteking

Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas. Een blaas ontsteking is niet besmettelijk maar kan af en toe terugkomen. U voelt vaker aandrang om te plassen, maar per keer plast u minder. De aandrang op zich kan al pijn doen. Het plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel. U kunt ook pijn hebben in uw onderbuik of rug. De plas kan troebel zijn of er kan bloed in zitten. Bij een blaasontsteking heeft u geen koorts, hooguit wat verhoging.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op de website
Alles over de behandeling
Gratis advies

10 stappenplan behandeling blaasontsteking

10 stappenplan behandeling blaasontsteking


  1. Bespreek klachten over uw gezondheid altijd eerst met uw huisarts!! Bij een blaasontsteking zijn de klachten zo specifiek dat een arts deze aandoening niet kan missen.
  2. Hij zal een urinemonster willen onderzoeken. Neem daarom al vast ochtendurine voor hem mee. Dit kan in de meeste gevallen door de doktersassistente worden gecontroleerd. De urine kan ook op kweek worden gezet in een laboratorium. Dan kan ook onderzocht worden welke bacterie verantwoordelijk is voor de ontsteking. Dit onderzoek duur langer, maar u weet dan meer over de oorzaak.

  3. Uw arts zal waarschijnlijk een antibioticumkuur adviseren. Antibioticum is ondanks de schadelijke gevolgen voor de darmflora een snelle manier om een blaasontsteking te genezen. Antibioticum behandelt niet de oorzaak van uw blaasontsteking, alleen de gevolgen.

  4. Voor vrouwen is het belangrijk te weten of de blaasontsteking misschien wordt veroorzaakt door een verkeerde vaginale flora.

  5. Bij mannen kan een blaasontsteking ook door een niet opgemerkte prostaatontsteking worden veroorzaakt. Vraag uw huisarts of dit misschien het geval kan zijn.

  6. Ondanks de pijn bij het plassen is veel drinken erg belangrijk. Drink extra water of vruchtensap met extra vitamine C. Gebruik uw maximale dosis vitamine C. Hierdoor verzuurt het milieu in uw blaas en hebben bacteriën minder kans zich te handhaven.
  7. D-manose kan worden gebruikt om een van de mogelijke oorzaken van een blaasontsteking te behandelen. Het zorgt er voor dat schadelijke bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten.
    D-mannose wordt alsvolgt gebruikt:


    • Neem een volle theelepel D-mannose zodra u merkt dat u een blaasontsteking heeft. Herhaal dit na een uur. Neem daarna om de 4 uur een afgestreken theelepel.

    • Vervolg de kuur de volgende dag met 3 – 4 afgesteken theelepels D-mannose. Verdeel deze dosis over de hele dag.

    • Als dat goed gaat bouw de dosis dan langzaam in de volgende dagen af.

    • Los D-mannose niet op in cranberrysap!!

  8. Zodra de D-manose is afgebouwd kan een lage dosis cranberry preventief worden ingezet.

  9. De blaaswand vormt, hoe gek het ook klinkt, net als de huid de buitenkant van het lichaam. In de darmen vindt de training plaats van het immuunsysteem dat verantwoordelijk is voor de verdediging van onze buitenkant. Verstoringen in de darmen kunnen daardoor een scala aan “buitenkant ziekten” (chronische sinusitis, psoriasis, blaasontsteking) tot gevolg hebben. Een behandeling met pre- en probiotica kan de darm op dit punt versterken waardoor het immuunsysteem aan onze buitengrenzen (Immuunglobuline A, IgA) beter werkt.

  10. Extra zink en selenium versterken het immuunsysteem waardoor een blaasontsteking sneller geneest en in de toekomst voorkomen kan worden. Als u slecht ruikt of proeft, wondjes slecht helen of witte vlekjes op uw nagels heeft, heeft u heel waarschijnlijk een zink tekort. Zink heeft voor mannen een extra voordeel omdat het een onopgemerkte prostatitis, een van de oorzaken van blaasontsteking bij mannen, helpt te genezen.

Reactie van een lezer: Op diverse Engelstalige sites wordt afgeraden D-mannose te gebruiken als je zwanger wilt worden. Bij mij was het zo dat ik iedere maand naar het ziekenhuis ging om via een echo te bekijken of ik een eisprong had. Iedere maand zat er een eitje, behalve wanneer ik D-mannose gebruikte. Dan kwam er in mijn geval zelfs geen eisprong en werd ik op de 20ste dag ongesteld ipv op de 28ste. Zodra ik stopte met de D-mannose kwam de cyclus meteen weer normaal op gang en was er weer iedere maand een eisprong. Zodra ik D-mannose nam was er meteen weer geen eisprong en werd ik weer op de 20ste dag ongesteld. Ik ben toen in het Engels op internet gaan zoeken naar “D-mannose + conception”. Daar vond ik allerlei artikelen die aangaven dat wanneer je zwanger wilt worden je beter geen D-mannose kunt gebruiken.

Klik hier voor GRATIS advies orthomoleculaire van behandeling blaasontsteking

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van blaasontsteking

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.