Behandeling van de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een ernstige “ongeneeslijke” darmziekte die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed behandeld kan worden met orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie. De behandeling kan gecombineerd worden met de geneesmiddelen die worden voorgeschreven.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op de website
Alles over de behandeling
Gratis advies

De ziekte van Crohn in de dikkedarm
Scopie van een zieke darm

De oorzaak van de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn, genoemd naar de Amerikaanse arts Burrill Crohn (1884 – 1983), is een ontstekingsziekte van het darmkanaal, vaak vooral van de overgang van de dunne naar de dikke darm, maar hij kan op iedere plaats van het darmkanaal voorkomen. Samen met colitis ulcerosa is het de belangrijkste chronische ontstekingsziekte van de darm.

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn beide chronische aandoeningen van het maagdarmkanaal. Zij worden ook wel chronische inflammatoire (ontstekingachtige) darmziekten genoemd.

De oorzaak van de ziekte van Crohn is sterk geassocieerd in een genetische mutatie van het Nod2-eiwit in cellen van het aangeboren immuunsysteem. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat zowel erfelijke factoren als omgevingsfactoren een rol spelen bij het ontstaan van deze ziekten.

De behandeling van de ziekte van Crohn

Geneesmiddelen

Vaak zal na het stellen van de diagnose een behandeling met medicijnen worden gestart. Deze medicijnen dienen enerzijds om de ontsteking af te remmen. Anderzijds onderdrukken ze het ontstaan van nieuwe ontstekingen. De behandeling van Crohn wordt symptomatisch genoemd, gericht op remming van de ontsteking. Dit betekent dat de behandeling de klachten en verschijnselen onderdrukt, maar de ziekte zelf niet geneest.

De belangrijkste geneesmiddelen zijn: 5-ASA preparaten, sulfasalazine en mesalazine. Maar er worden soms ook Prednison en prednisolon ingezet. Deze middelen zijn sterker werkzaam dan 5-ASA preparaten, maar worden vanwege de bijwerkingen alleen ingezet als niet of niet voldoende op een 5-ASA middel gereageerd wordt.

Andere mogelijkheden

De ziekte van Crohn kan behandeld worden door leefstijl aanpassingen en het gebruik van bepaalde voedingssupplementen. De geneeskunde die deze voedingssupplementen toepast om deze aandoening te voorkomen of te behandelen heet orthomoleculaire geneeskunde.

Symptomen en behandeling

Animatiefilm ziekte van Crohn

Orthomoleculair informatiecentrum ziekte van Crohn

Resultaten orthomoleculaire behandeling van de ziekte van Crohn

In 1992 ontdekten ze bij mij de darmziekte van Crohn, een ongeneeslijke auto-immuunziekte. Ik woog nog 46kg. Ben toen lang ziek geweest, maanden in het ziekenhuis. Kreeg een tijdelijke stoma, weer maanden ziekenhuis. En na een jaar een herstel operatie waarbij de stoma weer werd weggehaald. Dank zij mijn orthomoleculaire protocol ben ik nu ruim 20 jaar klachtenvrij en gebruik ik geen geneesmiddelen voor Crohn!
Ziekte van Crohn bij willy genezen, Lees Meer
Testimonial Goes Here
Lees Meer