Gratis supplementadvies

Natuurlijke behandeling op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten

Gratis supplementadvies 2018-03-01T11:48:59+00:00

Gratis supplementadvies voor de ziekte van Crohn

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt zijn dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Best lastig om zelf uit te zoeken. Daarom geef ik u graag een overzicht van de supplementen die u bij deze aandoening kunt gebruiken. Natuurlijk is dit advies onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Het gaat tenslotte om uw gezondheid.

Welkom op deze website Alles over de behandeling Gratis supplementadviesKies de juiste supplementen voor de ziekte van Crohn

Gratis advies

Is een succesvolle marketing van supplementen belangrijker dan uw gezondheid?

Huismerksupplementen die verkocht worden door supermarkten en drogisterijen zijn meestal niet aan te bevelen. Deze winkelketens bepalen vaak eerst wat hun klanten voor voedingssupplementen willen betalen. Als dat bijvoorbeeld niet meer is dan € 8 dan wordt de dosis en de kwaliteit vaak zo verlaagd dat de verkoopprijs onder dit bedrag blijft. Uit marketingoogpunt te begrijpen, maar niet als u een optimale gezondheid nastreeft.

Magnesiumoxide van het Kruidvat werkt alleen tegen obstipatie

Het magnesium supplement van het Kruidvat bevat bijvoorbeeld 375mg magnesiumoxide. Deze goedkope magnesiumverbinding wordt bijna niet door het lichaam opgenomen en dat is dus zonde van uw geld. Bovendien beweert het Kruidvat dat 375mg magnesiumoxide voldoet aan de Nederlandse ADH. Dat is niet zo. De ADH van 350mg geldt voor magnesium en niet voor magnesiumoxide. Zo ziet u maar dat zowel de dosis als de samenstelling van dit product niet klopt.

Magnesiumoxide, zoals van het Kruidvat, wordt door uw huisarts voorgeschreven bij obstipatie. Alleen als u obstipatie heeft is magnesiumoxide een goede keuze.

De multivitamine van Poolplus en de Hema kunnen het risico op trombose verhogen

Artsen behandelen patiënten soms met bloedverdunners om trombose of een infarct te voorkomen. Sommige multivitaminepreparaten bevatten echter vitamine K dat de werking van bloedverdunners kan verminderen. Vooral merken als Poolplus (drogist) en Multi totaal (Hema) bevatten veel vitamine K.
Google

Overzicht supplementenSupplementDosisWetenschapExtra informatie
EPA/DHA3 x 500mgMeer informatie over VisolieRemt ontstekingen in de darm.
Boswelia serrata3 x 400mgMeer informatie over BosweliaSterke ontstekingsremmer voor de darm.
ProbioticaVolg instructies leverancierMeer informatie over ProbioticaAls een microflora disbiose is aangetoond. Eventueel aangevuld met prebiotica voor een synergetisch effect
Artemisia absinthium3 x 500mgMeer informatie over ArtemisiaKan het gebruik van geneesmiddelen helpen verminderen. Werkt ontstekingsremmend. Verbetert het emotionele welbevinden.
Boterzuur klysma2 xMeer informatie over BoterzuurRemt ontstekingen in de darm.
Multi-vitamine1 xMeer informatie over MultivitamineDoor weinig eetlust, voedingsopname problemen, versnelt verlies van nutriënten en een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen is een goede Multi-vitamine bij de behandeling op zijn plaats.
Vitamine D32 x 25mcgMeer informatie over Vitamine DExtra vitamine D3 bij patiënten die corticosteroïden gebruiken. Vitamine D3 verlaagd het risico op osteoporose. Controleer na twee maanden de vitamine D status in het bloed. Een bloedwaarde rond de 100nmol/l wordt als gunstig gezien.

Complementaire geneeskunde

Een behandeling met reguliere medicijnen kan heel goed worden aangevuld met het gebruik van supplementen. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd. Laat uw huisarts of specialist wel even weten dat u van plan bent om voedingssuplementen te gebruiken om uw gezondheid te verbeteren. Tenslotte doet hij zijn uiterste best voor u en is het goed dat hij weet dat u dat ook doet.