Behandeling blaasontsteking
Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas. Een blaasontsteking is niet besmettelijk maar kan af en toe terugkomen. U voelt vaker aandrang om te plassen, maar per keer plast u minder. De aandrang op zich kan al pijn doen. Het plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel. U kunt ook pijn hebben in uw onderbuik of rug. De plas kan troebel zijn of er kan bloed in zitten. Bij een blaasontsteking heeft u geen koorts, hooguit wat verhoging.
Alles over de behandeling
Gratis advies
Hoe ontstaat een blaasontsteking?
Een blaasontsteking wordt meestal door bacteriën veroorzaakt. Vaak gaat het om een bacteriesoort die bij iedereen vooral in de darm leeft, maar ook rond de plasbuis voorkomt. Bacteriën komen via de plasbuis de blaas binnen. Daar groeit hun aantal snel. Ze hechten zich aan de blaaswand en die gaat ontsteken. Omdat de plasbuis bij vrouwen korter is dan bij mannen, krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking. Tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de plasbuis van de vrouw komen. Daarom krijgen vrouwen soms een blaasontsteking na het vrijen.
Mogelijke syptomen bij een blaasontsteking
- een branderig gevoel bij het plassen;
- vaak aandrang (meerdere keren per uur);
- steeds hele kleine beetjes plassen;
- buikpijn vlak boven het schaambeen;
- de urine ziet troebel;
- de urine heeft een onaangename geur;
- bloed bij de urine;
Deze symptomen kunnen optreden, maar lang niet iedereen heeft bijvoorbeeld bloed in de urine en sommige mensen hebben ook koorts.
Reguliere medicijnen bij de behandeling van blaasontsteking
Een blaasontsteking kan vanzelf overgaan, veel water drinken helpt daar bij. Meestal krijgt u antibiotica om de bacteriën te bestrijden. Dan kan de ontsteking snel genezen. Ook is er dan minder kans dat de ontsteking zich uitbreidt naar het nierbekken of bij mannen naar de prostaat. Maak de kuur altijd af, ook al heeft u geen klachten meer. Anders kunnen bacteriën in de blaas achterblijven en opnieuw een ontsteking veroorzaken.
Zo nodig kunt u paracetamol als pijnstiller gebruiken. Vrouwen kunnen na de overgang extra last hebben van irritatie van het slijmvlies rond de plasbuis en daardoor pijn bij plassen. Tijdelijk gebruik van een oestrogeenhoudende crème (estradiol) rond de uitgang van de plasbuis kan dan helpen.
Orthomoleculaire geneeskunde en blaasontsteking
Het behandelingsprotocol voor blaasontsteking is ontwikkeld op basis van principes uit de orthomoleculaire geneeskunde. Orthomoleculaire geneeskunde wat is dat nu weer? Dat is eenvoudig uitgelegd. “Ortho” betekent “goede” en “moleculair” is een ander woord voor “molecuul”. Dus orthomoleculaire geneeskunde betekent geneeskunde met goede moleculen, dus: genezing m.b.v. vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en spoorelementen. Orthomoleculaire geneeskunde is een geneeskunde waarbij geprobeerd wordt het lichaam te ondersteunen zich zelf te genezen. Dat lukt niet altijd, maar vaak wel en ook voor de orthomoleculaire geneeskunde geldt: voorkomen is beter dan genezen.
Orthomoleculair informatiecentrum over de behandeling blaasontsteking
Resultaten behandeling blaasontsteking
Hoi Willie,Naar aanleiding van het onderwerp blaasontsteking uit je nieuwsbrief twee tips van mij.
Voor vrouwen, ter preventie en als je er gevoelig voor bent: flink plassen na het vrijen! Zo plas je eventuele bacteriën eruit.
Heb je blaasontsteking en geen middelen bij de hand, omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent, een paar halve liters bier doen wonderen! En je wordt er ook nog vrolijk van… 😉
Groetjes,
Carola
Ik was dus zo ongelukkig dat ik in 4 maanden 10 blaasontsteking achter elkaar kreeg. Mijn Huisarts stuurde mij door naar de Uroloog en deze haalde mij spreekwoordelijk binnenste buiten om de oorzaak te vinden van deze blaasontstekingen die verdwenen na een antibiotica kuur van 7 dagen en dan weer rap terug kwam zo’n 4 dagen nadat ik gestopt was met de antibiotica kuur. Zijn eind conclusie was, ik kan niks vinden, U heeft gewoon pech ! ! ! en daar kon ik het mee doen, hij kon de Escherichia coli bacterie niet vinden, en omdat ik Diabetes heb, ben ik nu eenmaal erg vatbaar voor Infecties . Bacteriën kunnen zowel nuttig als schadelijk zijn voor onze gezondheid. Bij een gezonde darmflora is er een evenwicht dat ons beschermt tegen schadelijke effecten. Dit is zeer belangrijk voor de spijsvertering en een goed functionerend immuunsysteem ter bescherming tegen infecties.Het evenwicht, tussen nuttige en schadelijke bacteriën, kan worden verstoord door bijvoorbeeld antibiotica of voedselvergiftiging,dus bij mij was het evenwicht helemaal naar de knoppen door al die antibiotica. Een goed werkende darm zorgt er natuurlijk ook voor dat het lichaam dagelijks de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Onderzoek naar de darmflora levert informatie op over het effect van verschillende voedingsstoffen, die kunnen worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van producten. Steeds vaker worden nieuwe producten op de markt gebracht die claimen een positief effect te hebben op de darmflora. Probiotica zijn daarvan voorbeelden. Prebiotica zijn stoffen die pas in de dikke darm worden afgebroken en waar nuttige effecten aan worden toegeschreven. Bekender zijn producten, onder de verzamelnaam probiotica, die een grote hoeveelheid gunstige melkzuurbacteriën bevatten en van invloed kunnen zijn op een gezonde darmflora. In mijn geval dronk ik elke ochtend een flesje Yakult.
Ook was ik begonnen met het slikken van cranberry capsules want ik hoorde dat uit onderzoek bleek dat bepaalde stoffen in cranberrysap,proanthocyanidines, looizuurachtige verbindingen die behoren tot de groep van de tanninen, voorkomen dat de E. coli-bacteriën zich kunnen hechten aan de slijmvliescellen van de blaaswand. Maar jammer genoeg was deze verdediging tegen de E. coli-bacteriën voor mij te zwak, goede raad was geboden, maar ja waar haal je deze nu vandaan ??
Juist jullie raden het al, via zijn Forum kwam ik in contact met Willy en via hem belande ik bij Anne, en zodoende kwam ik aan D-Mannose, een zuiver natuurlijk onverteerbare suiker product de chemische formule = C6 H12 O6 een synoniem = D-Mannoppyranose
Ik ben er mee naar mijn Huisarts geweest, en deze gaf toestemming om met deze kuur te beginnen, hij was ook zeer benieuwd of dit effect zou hebben op mijn voortdurende blaasontstekingen.En laat ik jullie nu kunnen mededelen dat wat niet gelukt is met 10 antibiotica kuren, waar van er twee zelfs 4 weken achterelkaar duurde, ik nu met één kuur van 4 dagen , 4 X daags één theelepel D-Mannose BEN IK VRIJ VAN BLAASONTSTEKINGEN ! ! ! ! ! en 10 dagen voor het slapen gaan één theelepel slikte ik nog voor de zekerheid,als afronding zal ik maar zeggen.
Ik ben Willy en Anne hier héél erg dankbaar voor, en ik wil dit dan ook aan een ieder vertellen die het, jammer genoeg, ook hard nodig kan hebben ! ! !
Zo zie je maar hoe wij elkaar kunnen helpen op dit Forum.Met de hartelijke groeten en hou het stabiel vandaag
Jan
Testimonial Goes Here