Voor verschillende prostaatklachten: 5 stappenplan

Prostaatklachten kunnen worden onderverdeeld in (1) acute bacteriële prostatitis, (2) non bacteriële prostatitis, (3) prostaatvergroting en (4) prostaatkanker. Al deze aandoening worden op een andere manier behandeld. Het is daarom belangrijk om te weten om welke prostaataandoening het precies gaat. Overleg met uw huisarts.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op de website
Alles over de behandeling
Gratis advies

Acute bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking)


  1. Een acute bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking) moet zo snel als mogelijk is door uw arts worden behandeld. Koorts is een van de klachten die duiden op deze vorm van prostaatontsteking.
  2. Uw arts wil u ook controleren op de mogelijkheid van een blaasontsteking, neem daarom ochtend urine voor hem mee.
  3. Bij mannen komt een blaasontsteking niet vaak voor. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: infectie met darmbacteriën, onopgemerkte prostaatvergroting of een blaasretentie waardoor urine in de blaas achter blijft.
  4. Uw arts zal een antibioticum voorschrijven zoals Cipro om deze vorm van prostaatontsteking te behandelen. Antibioticum dood ook de gezonde darmflora waardoor darmklachten kunnen ontstaan. Na de behandeling kunt u probiotica (darmflora supplement) gebruiken om uw darmflora weer te herstellen.
  5. Ondanks de pijn bij het plassen is veel drinken erg belangrijk. Drink extra water of vruchtensap met extra vitamine C. Gebruik uw maximale dosis vitamine C. Hierdoor verzuurt het milieu in uw blaas en hebben bacteriën minder kans zich te handhaven.

Non bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking)


  1. Bij een non bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking) komt geen koorts voor. Ook het onderzoek naar bacteriën in de urine is dan vaak negatief. Een arts zal toch opnieuw anti-bioticum zoals Cipro voorschrijven omdat dit geneesmiddel ondank de afwezigheid van bacteriën toch de klachten doet verminderen. Na de behandeling kunt u probiotica (darmflora supplement) gebruiken om uw darmflora weer te herstellen.
  2. Orthomoleculair gezien kan een non bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking) met quercitine worden behandeld. Het gaat hier om een langdurige behandeling. Op een later tijdstip kan de dosis quercitine vaak worden verlaagd.
  3. Extra zink mag ook niet in de behandeling ontbreken. Zink verbetert de werking van het immuunsysteem, ook in de prostaat. Een verschuiving van omega-6 naar de consumptie van omega-3 is ook een belangrijke behandelings optie bij de behandeling van een non bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking). Het vermindert de ontstekingsreactie in het lichaam. Eet meer vette vis en gebruik visolie suppletie (EPA + DHA).
  4. Dit protocol kan worden aangevuld met het gebruik ban een goed pollen extract. Er is kwaliteitsonderzoek beschikbaar wat aangeeft dat pollen extract werkzaam is bij de behandeling van een non bacteriële prostatitis (prostaat ontsteking).
  5. En tenslotte kan de zelfreinigende capaciteit van de prostaat verbeterd worden door een regelmatige zaadlozing.

Prostaatvergroting (Prostaat Hyperplasie)


  1. Een prostaatvergroting kan door uw huisarts worden vastgesreld door een inwendig onderzoek, maar ook door het bepalen van de PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) in uw bloed. Een verminderde kracht van de urinestraal is ook een indicatie op een prostaatvergroting. een prostaatvergroting geeft meestal geen pijnklachten.
  2. Saw Palmetto kan het best worden ingezet bij een prostaatvergroting. Het is niet werkzaam bij prostatitis (prostaatontsteking).
  3. Naast Saw Palmetto kan ook Pygeum africanum worden gebruikt. Er zijn vele onderzoeken die positieve resultaten laten zien.
  4. Brandnetel extract (Urtica Dioica) mag ook niet bij de behandeling van protstaat vergroting ontbreken. Een groot onderzoek uitgevoerd door de Poliklinik fur Urologie der Universitatsklinik Essen laat zeer positieve resultaten zien.
  5. Patienten die bang zijn om prostaatkanker te ontwikelen kunnen visolie (EPA + DHA) aan dit protocol toevoegen

Prostaatkanker


  1. Prostaatkanker moet door een uroloog worden behandeld. Een sterk verhoogde PSA waarden kan duiden op prostaatkanker. Afhankelijk van de ernst en uw leeftijd zal prostaatkanker met een chemokuur en / of bestraling worden behandeld. Klachten zijn er zelden daarom is een jaarlijkse PSA conrole bij mannen boven de 50 jaar aan te bevelen.
  2. Zoek oordeelkundig orthomoleculair advies. Dr. E. Valstar is een orthomoleculair werkende arts. Hij is gespecialiseerd in de aanvullende behandeling van kanker. Hij is, vanwege zijn resultaten, een autoriteit op dit gebied en daarom internationaal erkent. Overleg met hem welke mogelijkheden u naast uw reguliere behandeling kunt toepassen. Adres: Stadhouderslaan 30, 2517 HZ DEN HAAG, Tel. 070-3622768
  3. Lycopeen vermindert de schade aan DNA in het prostaatweefsel. Lycopeen werkt zo krachtig dat het uit oogpunt van de behandeling van prostaatkanker aan te bevelen is om veel tomatenketjup te gebruiken. Tomatenketjup bevat veel lycopeen.
  4. Selenium kan heel goed ingezet worden bij de preventie van prostaatkanker. Als uw PSA al is verhoogd is extra selenium een goede keuze. Vitamine E werkt hier synergistisch met selenium, het versterkt elkaars werking. Het is dus aan te bevelen om selenium en vitamine E te combineren.
  5. Onderzoek geeft aan dat een verkeerde verhouding in de consumptie van omega-3 / omega-6 een belangrijke factor is bij het ontwikkelen van prostaatkanker. Eet regelmatig vette vis of gebruik visolie supplementen.

Klik hier voor GRATIS advies orthomoleculaire van behandeling prostaatklachten

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van prostaatklachten

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.