Gratis supplementadvies

voor astma

Gratis supplementadvies 2018-03-02T09:01:38+00:00

Gratis supplementadvies voor astma

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt zijn dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Best lastig om zelf uit te zoeken. Daarom geef ik u graag een overzicht van de supplementen die u bij deze aandoening kunt gebruiken. Natuurlijk is dit advies onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Het gaat tenslotte om uw gezondheid.

Welkom op deze website Alles over de behandeling Gratis supplementadviesKies de juiste supplementen voor astma

Gratis advies

Is een succesvolle marketing van supplementen belangrijker dan uw gezondheid?

Huismerksupplementen die verkocht worden door supermarkten en drogisterijen zijn meestal niet aan te bevelen. Deze winkelketens bepalen vaak eerst wat hun klanten voor voedingssupplementen willen betalen. Als dat bijvoorbeeld niet meer is dan € 8 dan wordt de dosis en de kwaliteit vaak zo verlaagd dat de verkoopprijs onder dit bedrag blijft. Uit marketingoogpunt te begrijpen, maar niet als u een optimale gezondheid nastreeft.

Magnesiumoxide van het Kruidvat werkt alleen tegen obstipatie

Het magnesium supplement van het Kruidvat bevat bijvoorbeeld 375mg magnesiumoxide. Deze goedkope magnesiumverbinding wordt bijna niet door het lichaam opgenomen en dat is dus zonde van uw geld. Bovendien beweert het Kruidvat dat 375mg magnesiumoxide voldoet aan de Nederlandse ADH. Dat is niet zo. De ADH van 350mg geldt voor magnesium en niet voor magnesiumoxide. Zo ziet u maar dat zowel de dosis als de samenstelling van dit product niet klopt.

Magnesiumoxide, zoals van het Kruidvat, wordt door uw huisarts voorgeschreven bij obstipatie. Alleen als u obstipatie heeft is magnesiumoxide een goede keuze.

De multivitamine van Poolplus en de Hema kunnen het risico op trombose verhogen

Artsen behandelen patiënten soms met bloedverdunners om trombose of een infarct te voorkomen. Sommige multivitaminepreparaten bevatten echter vitamine K dat de werking van bloedverdunners kan verminderen. Vooral merken als Poolplus (drogist) en Multi totaal (Hema) bevatten veel vitamine K.

Overzicht geneesmiddelen en supplementen


SupplementDosisWetenschapOpmerkingen
EPA/DHA2 x 1000mgMeer infoVermindert astmaklachten verbetert kwaliteit van het leven. Vermindert ontstekingsreacties in het lichaam. Vermindert astma klachten bij sport. EPA tijdens de zwangerschap vermindert het risico op astma
Magnesium2 x 200mgMeer infoKan de astma klachten verminderen bij een milde tot matige astma aandoening. Halveer de dosis in geval van maagdarmbezwaren.
CoQ103 x 30mgMeer infoVooral belangrijk voor astma patiënten met een Q10 tekort
Lycopeen1 x 15mgMeer infoVermindert astmaklachten bij inspanning
GLA2 x 600mgMeer infoVermindert de ontstekingsreactie. Kan het gebruik van corticosteroïden verminderen
Vitamine C1000 – 2000 mgMeer infoVermindert de reactie op inhalatie allergenen. Kan het gebruik van corticosteroïden4 verminderen. Vermindert astma klachten bij sport. Halveer de dosis in geval van maagdarmbezwaren.
Selenium1 x 200 mcgMeer infoVerbetert de antioxidant werking via het glutathion peroxidase enzym. Vooral belangrijk voor patiënten met een seleniumtekort
Ginkgo Biloba (extract)3 x 120 mgMeer infoVermindert de ontstekingsreactie die ten grondslag ligt aan astma. Een huisarts kan Ginkgo Biloba voorschrijven. Het wordt vergoed.
Petasites hybridus (butterbur)1 x 50mgMeer infoVermindert de ontstekingsreactie die ten grondslag ligt aan astma

Complementaire geneeskunde

Een behandeling met reguliere medicijnen kan heel goed worden aangevuld met het gebruik van supplementen. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd. Laat uw huisarts of specialist wel even weten dat u van plan bent om voedingssupplementen te gebruiken om uw gezondheid te verbeteren. Tenslotte doet hij zijn uiterste best voor u en is het goed dat hij weet dat u dat ook doet.