Diagnose van fibromyalgie

Fibromyalgie is moeilijk te diagnosticeren. Er bestaat geen bloedtest die uitwijst dat u fibromyalgie heeft.
Meestal wordt de diagnose fibromyalgie door een reumatoloog uitgevoerd door middel van uitsluiting. Als deze onderzoeken allemaal negatief uit vallen dan zal de reumatoloog de patiënt beoordelen aan de hand van de criteria voor primaire fibromyalgie. Als u merkt dat uw arts twijfelt tussen de diagnose CVS/ME of fibromyalgie probeer hem dan te laten kiezen voor de diagnose fibromyalgie. Voor de behandeling maakt het geen enkel verschil, hij kan toch niets voor u doen maar voor uw toekomstige uitkering is dit erg belangrijk. Als u de diagnose CVS/ME krijgt bent u voor wat betreft de WAO een aansteller en komt u niet in aanmerking voor een uitkering, met de diagnose fibromyalgie maakt u nog een kans.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis supplementadvies

CVS/ME artikelenserie

Fibromyalgie en ME
FMS patiënten hebben klachten die vaak overeenkomen met klachten die ook voorkomen bij het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) of wel Myalgische Encephalomyelitis (ME). Volgens mijn visie is FMS een bijzondere vorm van ME, net als migraine een bijzondere vorm van hoofdpijn is.

Fibromyalgie is een speciale vorm van ME, net zo als migraine een speciale soort hoofdpijn is. Lees daarom ook mijn artikelen over CVS/ME.

Fibromyalgie discussie forum

Waarom een fibromyalgie forum?

Ik heb voor fibromyalgie patiënten een fibromyalgie webforum op gezet. Het fibromyalgie forum kan door fibromyalgie patiënten gebruikt worden om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je kan via dit webforum met elkaar discussiëren, privé berichten voor elkaar achter laten en emaillen. Het webforum functioneert ook als een elektronisch archief dus alle berichten worden bewaard. Lees eerst de korte handleiding. Oefen wat en ga dan naar het Fibromyalgie Forum.

Email channel voor automatische updates over fibromyalgie

Voor fibromyalgie patiënten heb ik ook een email channel opgezet. Via dit channel houd ik fibromyalgie patiënten op de hoogte van veranderingen van mijn bestaande artikelen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandelign van fibromyalgie. Je kan meedoen aan het channel door je aan te melden via deze pagina. Natuurlijk kan je elk moment stoppen door je via dezelfde pagina weer af te melden.

Geef hier uw reactie
Geef uw reactie op dit fibromyalgie artikel. Wat vindt u er van, heeft u vragen? Was deze informatie zinvol voor u? Heeft u als patient, arts of therapeut een eigen visie? Meldt uw resultaten!! Reageer nu!! Lees ook de reacties van anderen.

Door lezers gemelde resultaten bij de behandeling van fibromyalgie

Deze resultaten zijn bij de behandeling van fibromyalgie de afgelopen jaren gemeld.

Ik wil heel graag weten welke resultaten met mijn adviezen worden behaald. Ervaringen van anderen zijn waardevoller dan tien artikelen van mij.

Wilt u mij alstublieft laten weten of u resultaten boekt met deze informatie!!!!

Resultaten die gemeld zijn in het fibromyalgie forum  • chroom GTF geeft meer energie en verminderd depressie

  • melatonine verbetert de slaap

  • prozac en tryptizol verminderen fibromyalgie klachten

  • de basis suppletie vermindert doemdenken, voel me fitter

  • MSM vermindert pijn en geeft meer energie.

  • Magnesium en Carnitine verminderen de kramp in spieren

  • Carnitine geeft meer energie

  • Dieet op basis van de voedingslijsten in het boek van Annemarie Reuzenaar, Het heden ik kookboek, waarbij geprobeerd wordt voedsel waarvoor men allergisch is uit te sluiten
    verminderd fibromyalgie klachten aanzienlijk.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]