Orthomoleculaire behandeling van spataderen

Bij fytotherapie wordt van planten extracten gebruik gemaakt. Deze extracten worden als een plantaardig geneesmiddel ingezet bij de behandeling van allerlei ziekten en stoornissen, waaronder spataderen. Fytotherapie is een van oudste geneeskundige vormen die we kennen.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Fytotherapie kent soms bijwerkingen

Orthomoleculaire geneeskunde

“Ach het is natuurlijk dus kan het geen kwaad” is een verkeerde zienswijze bij de toepassing van fytotherapie. De plantaardige geneesmiddelen die bij fytotherapie worden gebruik kunnen wel degelijk bijwerkingen geven.

Een van de bekendste op dit gebied is hypericum ook wel St Jan’s kruid genoemd, dat wordt gebruikt bij de behandeling van depressie.

Hypericum kan de werking van bepaalde andere geneesmiddelen ongunstig beïnvloeden. Het vermindert onder meer de werking van de pil. Daarom besteed ik ook aandacht aan de veiligheid van de middelen die ik adviseer.

Veneuze insufficiëntie en spataderen

Bij chronische veneuze insufficiëntie (CVI) zijn de aderen niet meer in staat voldoende bloed naar het hart terug te voeren. Hierdoor ontstaan klachten die variëren van vermoeidheid tot niet genezende wonden. Na verloop van tijd veroorzaakt CVI spataderen.

Vanwege de relatie tussen CVI en spataderen betrek ik ook CVI in mijn onderzoek. Want middelen die CVI kunnen voorkomen of genezen hebben ook een gunstig effect op het beloop van spataderen.

Combinatie therapie

Omdat spataderen niet alleen een probleem is van niet goed sluitende klepjes maar ook wordt veroorzaakt door problemen in de vaatwand zelf is een combinatie therapie met paardenkastanje, pycnogenol en rutoside de beste oplossing bij de behandeling van spataderen.

Klik hier voor GRATIS advies orthomoleculaire van behandeling spataderen

Als de spataderen verdwenen zijn kan geprobeerd worden het ontstaan van nieuwe spataderen te voorkomen met alleen pycnogenol.

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van spataderen

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.