Behandeling spataderen

met rutosiden

Rutosiden 2017-03-28T16:13:52+00:00

Behandeling van spataderen met rutosiden

Er is zoveel bewijs dat rutosiden werkzaam zijn bij de behandeling van CVI en spataderen dat het in Nederland de status geneesmiddel heeft gekregen. Een combinatie van rutosiden met paardenkastanje is waarschijnlijk een goede combinatie als er naast grote spataderen ook sprake is van kleine heksenbezems.

Welkom op deze website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Gratis supplementadvies

Rutosiden verminderen de klachten van spataderen

Voor de toepassing van een rutosidencomplex bij de behandeling van spataderen en chronische veneuze insufficiëntie is zoveel bewijs te vinden dat het in Nederland de status geneesmiddel heeft gekregen1-15. Het is vreemd dat artsen u daar niet op attent maken als u met spataderklachten bij hen komt.

Een onderzoek bij zwangere vrouwen met spataderen liet zien dat de aderen gemiddeld met 15% in omvang afnamen en dat de klachten 34% waren verminderd4,7. Deze onderzoeken geven aan dat niet bekend is of een rutosidencomplex veilig gebruikt kan worden tijdens de zwangerschap.

Rutosiden verminderen oedeem

Een rutosidencomplex kan er ook voor zorgen dat in de benen minder vocht wordt vastgehouden. Dat noemt men ook wel oedeem8-11. Oedeem komt vaak voor bij spataderen.

Rutosiden verminderen micro angiopathie

Rutosiden verminderen micro-angiopathie van de kleine bloedvaten12-15. Micro-angiopathie verzwakt de vaatwand van de kleine vaten en vermindert de bloeddoorstroming. Daardoor kan micro-angiopathie de genezing van wondjes verminderen. Het kan bovendien stoornissen zoals retinopathie, neuropathie en nefropathie veroorzaken. Micro-angiopathie komt vaak voor bij spataderen maar ook als complicatie bij diabetes patiënten.

Ik heb het vermoeden dat rutosiden daarom ook goed werkzaam zijn in de kleine dunne vaatjes waar spataderen zijn ontstaan. Deze spataderen worden vaak heksenbezems genoemd. Als u een combinatie heeft van grote dikke spataderen en heksenbezems dan is paardenkastanje gecombineerd met rutosiden waarschijnlijk een gouden combinatie.

Veiligheid van rutosiden

Rutosiden is een veilig middel bij de behandeling van spataderen. Bovendien heeft het een gunstig effect op het cholesterol16.

Wetenschappelijk onderzoek over rutosiden

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.