Behandeling van spataderen met pycnogenol
Pycnogenol (kruidenextract) is een zeer sterke antioxidant en heeft een gunstig effect op ons vaatstelsel. Het kan daardoor het ontstaan van spataderen helpen voorkomen en is dus ook aan te bevelen als monotherapie bij de preventie van spataderen.
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis supplementadvies
Pycnogenol (OPC) is effectief bij de behandeling van spataderen
Pycnogenol, ook bekend als OPC heeft als antioxidant een 20 maal sterkere werking dan vitamine E en is 50 maal sterker dan vitamine C1. Het is dan ook niet vreemd dat dit kruidenextract een zeer gunstig effect heeft op onze vaatwand, waaronder micro-angiopathie de oorzaak van atherosclerose2,3,9.
Vanwege de sterke antioxidant werking van dit kruidenextract (OPC) kan dit middel ook goed worden ingezet bij de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie en spataderen2-10.
Pycnogenol (OPC) vermindert oedeem
Dit kruidenextract (OPC) vermindert ook het oedeem in de benen6-8. Oedeem (vocht vast houden) is een veel voorkomende klacht bij spataderen. Tijdens een onderzoek naar de werking van dit kruidenextract bij de behandeling van CVI melde 60% van de deelnemers dat het oedeem volledig was verdwenen7.
Veiligheid van pycnogenol (OPC)
Volgens onderzoek kan dit kruidenextract veilig worden toegepast bij de behandeling van CVI en spataderen10.
Resultaten met pycnogenol (OPC)
Spataderen, wij hebben ze in de familie. Vanaf mijn 14e ging er jaarlijks een spuit in (sclerose) en later, zo eens in de 5 jaar, als zo’n ader niet meer te redden viel, werd er gestript. (operatief verwijderd). Tot ik OPC via PillieWillie ging gebruiken…. Ik was toen eind 30. Het volgende controlejaar constateerde de fleboloog dat er niets te spuiten viel en dat bleef jaren zo. Zowel de fleboloog als ik waren er blij mee al had de dokter niet zoveel op met OPC.
Testimonial Goes Here
Wetenschappelijk onderzoek over pycnogenol
Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.