Behandeling Candida infectie met knoflook

Wordt aan gewerkt

Krijg ik een Herxheimer reactie door knoflook

Behandeling Candida infectie met knoflook

U zal zich misschien afvragen of u last krijgt van een Herxheimer reactie nu u de Candida in uw darmen doodt met knoflook. Bij een Herxheimer reactie nemen de klachten tijdelijk erg toe. Ik kan u geruststellen er is geen enkel bewijs te vinden dat een behandeling van een Candida infectie een Herxheimer reactie kan veroorzaken.

Een zoekopdracht met “Herxheimer Reaction Yeast Infection” leverde geen resultaten op. Ook niet met de zoekopdracht “Herxheimer Reaction Candida Infection“. Maar een zoekopdracht met “Herxheimer reaction” levert wel resultaten op, namelijk 277 studies. Als je deze studies bekijkt blijkt een Jarisch-Herxheimer reactie alleen op te treden tijdens de behandeling van Syfilis en Lyme. Deze ziekten worden door spirocheten veroorzaakt. Dit zijn bacteriën met een uitzonderlijke structuur.

Om de volgende redenen denk ik dat het verergeren van klachten bij een Candida behandeling niets te maken heeft met een Herxheimer reactie:


  1. Het ontbreken van onderzoek dat aangeeft dat Candida Albicans tijdens het afsterven een Herxheimer reactie kan geven

  2. Candida Albicans is een gist (of een schimmel) geen spirocheet. Bij de behandeling van een infectie met een spirocheet is een Herxheimer reactie wel bekend.

  3. Candida Albicans wordt niet met antibioticum maar met knoflook behandeld. Alle Herheimer reacties bij patienten komen voor tijdens de behandeling met antibioticum.

Wetenschappelijk onderzoek over knoflook

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.