Behandeling Candida darminfectie met probiotica

Probiotica zijn levende bacteriën die ingenomen kunnen worden om de darmflora te helpen herstellen. Zij creëren in de darm tijdelijk een milieu waarin de gezonde darmflora weer in balans kan komen waardoor de groei van Candida in toom wordt gehouden. Een nadeel van oraal toegepaste probiotica is dat een groot deel van de bacteriën de passage via de maag naar de darm niet overleeft.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Maagzuurremmers zij de meest voorgeschreven medicijnen in Nederland. Als je last hebt van “brandend maagzuur” stap je naar de dokter en die geeft je dan een maagzuur remmer. Maar wat helaas maar weinig mensen weten is dat te veel maagzuur de zelfde klachten geeft als te weinig maagzuur. Als je dus al te weinig maagzuur maakt en de productie dan ook nog gaat remmen is het vragen om problemen. Je kan echter op een eenvoudige manier vast stellen of je te veel of te weinig maagzuur maak.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23760057
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27045424

What Every Doctor Should Know

The Hungry Microbiome

Wetenschappelijk onderzoek over probiotica

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.