Candida darminfectie

De behandeling van een Candida infectie in de darmen is voor de meeste patiënten erg lastig omdat de huisarts geen richtlijn heeft voor de behandeling van dit ziektebeeld en u dus niet kan assisteren. Bovendien mist de huisarts de kennis om een darmflora dysbiose, de kern van de infectie, te behandelen. De behandeling van een Candida darminfectie wordt daarom voor de patiënt een ware zoektocht naar resultaat.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Raadpleeg eerst uw huisarts

Candida darminfectie
Candida darminfectie

Als u darmklachten heeft is het altijd raadzaam om eerst met de huisarts te overleggen wat hij van uw klachten vindt. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat uw klachten niet door een Candida infectie worden veroorzaakt maar bijvoorbeeld door de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa of het Prikkelbare Darm Syndroom. Want deze stoornissen geven gelijksoortige darmklachten als een Candida infectie.

The Human Microbiome Project

Het menselijke lichaam bestaat uit ongeveer 1014 (100 biljoen) cellen. Het lijkt misschien vreemd maar we lopen ook nog eens rond met tien maal zoveel bacteriën. Dat zijn 1000 biljoen bacteriën. Dat is niet iets om u druk over te maken want we leven al miljoenen jaren in harmonie samen met deze bacteriën.

De laatste jaren realiseren we ons steeds meer dat we eigenlijk zonder al die bacteriën niet zo gezond zouden kunnen leven. Bovendien wordt steeds duidelijker dat een groot aantal ziekten en stoornissen verband houden met problemen die ontstaan in onze bacteriënpopulatie. Daarom is men in 2009 gestart met het Human Microbiome Project wat als doel heeft alle soorten bacteriën in kaart te brengen en te onderzoeken welke relatie deze bacteriën hebben met ziekte en gezondheid1-4.

The NIH Human Microbiome Project

Invisible Universe

Wetenschappelijke informatie over een darminfectie

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]