Fibromyalgie: mogelijke oorzaken

Fibromyalgie is een syndroom dat gepaard gaat met hevige spierpijnen in verschillende delen van het lichaam, stijfheid, slaapstoornissen en ernstige vermoeidheid. Bovendien is er sprake van een groot aantal pijnlijke drukplekken die op locaties zitten die specifiek zijn voor fibromyalgie. Fibromyalgie is niet de enige aandoening die vermoeidheid als klacht heeft. CVS/ME, depressie, candida infectie, schildklierdeficiëntie en hypoglycemie veroorzaken ook vermoeidheidsklachten.

Er zijn echter een aantal eenvoudige vuistregels om vast te stellen om welke aandoening het gaat. De oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend. Waarschijnlijk krijgen alleen mensen met een bepaalde genetische aanleg fibromyalgie. De mogelijkheid om deze ziekte te ontwikkelen is bij hen latent aanwezig. Na een bepaalde trigger situatie (virusinfectie of een langdurige periode van lichamelijke of geestelijke stress) ontwikkelen zij plotseling fibromyalgie.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Consult aanvraag

Heeft fibromyalgie misschien een genetische component?

Behandeling fibromyalgie

De oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend. Waarschijnlijk krijgen alleen mensen met een bepaalde genetische aanleg fibromyalgie. De mogelijkheid om deze ziekte te ontwikkelen is bij hen latent aanwezig. Na een bepaalde trigger situatie (virusinfectie of een langdurige periode van lichamelijke of geestelijke stress) ontwikkelen zij plotseling fibromyalgie. Het lijkt zo te zijn dat vrouwen uit families waarin depressiviteit voorkomt een hogere kans hebben om fibromyalgie te krijgen. Dit zou een extra aanwijzing kunnen zijn dat fibromyalgie mogelijkerwijze ook een genetische component kan hebben. Genen die hiermee in verband kunnen worden gebracht zijn echter nog niet gevonden.
Het zou echter ook zo kunnen zijn dat deze families in een omgeving leven waar een vervuild milieu de oorzaak van het ontstaan van fibromyalgie is.

Fibromyalgie discussie forum

Waarom een fibromyalgie forum?

Ik heb voor fibromyalgie patiënten een fibromyalgie webforum op gezet. Het fibromyalgie forum kan door fibromyalgie patiënten gebruikt worden om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je kan via dit webforum met elkaar discussiëren, privé berichten voor elkaar achter laten en emaillen. Het webforum functioneert ook als een elektronisch archief dus alle berichten worden bewaard. Lees eerst de korte handleiding. Oefen wat en ga dan naar het Fibromyalgie Forum.

Email channel voor automatische updates over fibromyalgie

HalloIk heb met verbazing het laatste artikel gelezen. Drie jaar geleden is er
bij mij vastgesteld dat ik Fibromyalgie heb door een reumatoloog. Ook heb
ik al enige jaren last van een lage bloeddruk maar het verband met elkaar is
tot nu toe nooit gelegd. De huisarts vond het de lage bloeddruk geen
probleem hij zei dat het beter was dan een hoge bloeddruk. Dat weet ik zelf
ook wel, maar toch zocht ik naar een verbinding met de extreme moeheid. Ook
ben ik drie jaar geleden begonnen met tabletten B12 en magnesium en daar heb
ik wel een beetje baat bij. Ik ben dus blij met dit stuk van u.
Hopelijk komen er nog meer goede dingen uit voort. Al is het maar beetje bij
beetje.Groeten Marianne

Voor fibromyalgie patiënten heb ik ook een email channel opgezet. Via dit channel houd ik fibromyalgie patiënten op de hoogte van veranderingen van mijn bestaande artikelen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandelign van fibromyalgie. Je kan meedoen aan het channel door je aan te melden via deze pagina. Natuurlijk kan je elk moment stoppen door je via dezelfde pagina weer af te melden.


Door lezers gemelde resultaten bij de behandeling van fibromyalgieIk wil heel graag weten welke resultaten met mijn adviezen worden behaald. Ervaringen van anderen zijn waardevoller dan tien artikelen van mij.

Wilt u mij alstublieft laten weten of u resultaten boekt met deze informatie!!!!

Resultaten die gemeld zijn in het fibromyalgie forum  • chroom GTF geeft meer energie en verminderd depressie

  • melatonine verbetert de slaap

  • prozac en tryptizol verminderen fibromyalgie klachten

  • de basis suppletie vermindert doemdenken, voel me fitter

  • MSM vermindert pijn en geeft meer energie.

  • Magnesium en Carnitine verminderen de kramp in spieren

  • Carnitine geeft meer energie

  • Dieet op basis van de voedingslijsten in het boek van Annemarie Reuzenaar, Het heden ik kookboek, waarbij geprobeerd wordt voedsel waarvoor men allergisch is uit te sluiten

  • verminderd fibromyalgie klachten aanzienlijk.