Fibromyalgie: slachtoffers van een vervuild milieu?

Sommige onderzoekers denken dan ook fibromyalgie wordt veroorzaakt als reactie op chemische stoffen die niet goed door het lichaam worden verwerkt. Uit een aantal onderzoeken valt af te leiden dat er een duidelijke samenhang bestaat tussen de effectiviteit van het lichaam om het lichaam te detoxiferen (ontgiften) en het voorkomen van fibromyalgie. Hoe effectiever het detoxiferingsproces verloopt hoe minder kans op fibromyalgie. Misschien krijgen sommige mensen nu al ernstige klachten van ons vervuilde milieu (lucht, water, voedsel).

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Consult aanvraag
Chemisch afval

Verkeerde afhandeling pijnprikkels bij fibromyalgie

Dr Chang en anderen hebben onderzocht hoe pijn bij IBS en fibromyalgie aan de hersenen wordt door gegeven. IBS en FMS vertonen overeenkomsten: IBS en fibromyalgie komen vaak samen voor en vrouwen hebben een grotere kans op IBS en fibromyalgie dan mannen. Via een PET scan van de hersenen ontdekten deze wetenschappers dat bij zowel pijn door IBS als pijn door fibromyalgie dezelfde delen van de hersenen werden geactiveerd. Alleen werden de hersenen sterker geprikkeld dan normaal het geval zou zijn.
Ook in andere onderzoeken bestuderen wetenschappes de manier waarop pijn door het zenuwstelsel wordt doorgegeven. Er zijn aanwijzingen dat dit systeem op de een of andere wijze verstoord is en dat pijnprikkels bij fibromyalgie patiënten versterkt doorgegeven worden.