Pijnbestrijding bij de behandeling van artritis

Orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde) beschikt over de juiste behandelingsmethoden voor reumatische artritis omdat de oorzaak van deze aandoening effectief wordt behandeld. Met behulp van deze behandelingsmethode kan de progressie van artritis worden geremd of door regeneratie van gewrichtskraakbeen en natuurlijke ontstekingsremming zelfs worden genezen.

Met dank aan Jan Sanberg, Fysiotherapeut in Nieuwegein en Dr. Van Palen Ortho-Manueel Therapeut in Utrect voor hun suggesties en aanbevelingen.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Natuurlijke pijnbestrijding bij (reumatische) artritis

Pijnbestrijding (reumatische) artritis: Methyl-sulfonyl-methane (MSM)

MSM is een groot succes bij de behandeling van artrose en artritis, maar ook bij fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME). Ik heb de laatste jaren zoveel goede resultaten behaald met het MSM advies dat ik iedereen die artrose of artritis heeft adviseer MSM te proberen.

Wat is MSM?

MSM is een natuurlijke, organisch gebonden vorm van zwavel. MSM (Methylsulfonylmethaan) is een zwavelverbinding die van nature voorkomt in alle levende organismen. Het wordt ook door het menselijke lichaam opgenomen en heeft de volgende preventieve en therapeutische eigenschappen bij de behandeling van (reumatische) artritis:


  • Vermindert pijn veroorzaakt door artrose, artritis en reuma;

  • Verbetert de mobiliteit bij artrose, artritis en reumatische artritis.


Andere eigenschappen van MSM:

  • Vermindert, of geneest, allergische reacties op pollen en voedsel.

  • Vermindert chronische obstipatie

  • Vermindert huidklachten zoals eczeem en acne;

  • Versterkt haar en nagels;

  • Houdt de huid soepel

MSM heeft de prettige bijwerking dat het ook meer energie geeft. Dat komt waarschijnlijk doordat MSM er voor zorgt dat zuurstof beter door het lichaam wordt getransporteerd. David Gregg heeft daar een heel goede theorie over.

Wat doet MSM in ons lichaam?

Bijna de helft van al het zwavel bevindt zich in de spieren, huid en botten. De andere helft wordt met name aangetroffen in hersenen, haren en nagels. Onderzoek heeft uitgewezen, dat naarmate de leeftijd vordert de hoeveelheid MSM in het lichaam afneemt. Te lage concentraties MSM in het lichaam zijn in verband gebracht met vage lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, depressies, gevoeligheid voor lichamelijke en geestelijke stress, en met een groot aantal degeneratieve ziekten zoals artrose en artritis.

MSM en Fibromyalgie (weke delen reuma)

In het boek “The Miracle of MSM” geschreven door Prof. Stanley W. Jacob en anderen worden een aantal cases behandeld waarin MSM chronische pijn (door fibromyalgie, artrose en artritis) drastisch verminderde.

Een aantal mensen die ook mee doen aan het FMS forum hebben MSM geprobeerd. Bij een aantal was het een groot succes. MSM is een zeer veilig middel en zeker de moeite waard voor patiënten om te proberen.

Behandeling stijfheid en pijn bij (reumatische) artritis

Methyl-Sulfonyl-Methane

Methyl-Sulfonyl-Methame (MSM): A double blind study of its use in degenerative arthritis. Assistant Clinical Professor
U.C.L.A. School of Medicine Los Angeles, California

This preliminary simple study was performed to initially evaluate 16 patients suffering from degenerative arthritis as to the effect of using LIGNISULmsm to control their pain. Eight patients, randomly chosen, were treated with 2250 mgms of M.S.M. per day. Six patients received placebo capsules. Results indicate a better than 80 percent control of pain within six weeks of beginning the study, while only two patients showed a minimal improvement (less than 20 percent) on the placebo. Although this was only a simple preliminary study, it appears that a more intensive investigation of M.S.M. is warranted. A larger group of arthritic patients and additional measurement evaluation (such as range of motion, etc.) should be utilized in such a future study. LIGNISULmsm may offer a significant new nutritional substance for the control of arthritic pain as a safe, non-toxic method.

Vooral in combinatie met vitamine C en een B-complex, blijkt MSM verstijving van pezen en spieren, spierpijnen en (nachtelijke) spierkrampen te voorkomen en te genezen. Veel mensen met stijve spieren en ledematen, melden na verloop van tijd duidelijke verbeteringen. Carpaal Tunnelsyndroom blijkt door gebruik van MSM te kunnen genezen. Sporters herstellen sneller van fysieke inspanningen, spierblessures en spierpijn. Bij marathonlopers bleek de herstelperiode na een wedstrijd tot een kwart te worden teruggebracht.

Gebruik bij (reumatische) artritis

Sommige patiënten kunnen de ontgifting, die door het gebruik van MSM wordt veroorzaakt, niet bij houden. Dit veroorzaakt klachten zoals moeheid en hoofdpijn. Halveer in dat geval de dosis en bouw met halve snelheid verder op. U verbetert de ontgifting van uw lichaam door extra water te drinken. Drink 2 – 3 liter water per dag en voor elke kop koffie of glas alcohol een extra glas water.

MSM is een uitzonderlijk veilig middel. Het is net zo “giftig” als water. MSM veroorzaakt soms wat winderigheid en mogelijk diarree. Vanwege de energie opwekkende eigenschappen van MSM, is het af te raden MSM voor het slapen in te nemen.

Pijnbestrijding (reumatische) artritis: Cayenne Peper (Capsaicine)


Het klinkt misschien vreemd maar een crème van cayenne peper blijkt de pijn bij (reumatische) artritis te verminderen. Cayenne Peper bevat de stof capsaicin die in eerste instantie een brandend gevoel geeft als hij op de pijnlijke plek wordt gesmeerd. Later trekt de pijn die werd veroorzaakt door (reumatische) artritis weg doordat capsaicin de zenuwen die pijnprikkels moeten doorgeven gedeeltelijk blokkeert.

Tijdens een placebo gecontroleerde proef met capsaicin die gepubliceerd is in het blad Clinical Therapeutics melden de patiënten in de capsaicin groep beduidend minder pijn klachten dan de patiënten in de placebo groep. De proef werd in 1991 met 101 artritis patiënten uitgevoerd en duurde in totaal vier weken. Twee patiënten gaven het tijdens de proef op vanwege het branderige effect van de crème. In dit onderzoek kwam ook naar voren dat capsaicin beter werkt voor artritis dan voor artrose (resp, 57 en 33% in pijnreductie).

Dosering en gebruik bij (reumatische) artritis

Pijnbestrijding (reumatische) artritis: D-Phenylalanine

Waarschuwing

D-Phenylalanine kan niet gebruikt worden door patiënten met een hoge bloeddruk of patiënten met kanker.

Phenylalanine is een essentieel aminozuur. Het is tevens de voorloper van het aminozuur Tyrosine. Phenylalanine is als “D” of ”L” variant beschikbaar. L- Phenylalanine kan uit de voeding worden verkregen. D-Phenylalanine blokkeert de werking van het enzym carboxypptidase dat verantwoordelijk is voor de afbraak van endorfine. Hierdoor blijft de endorfine langer in het lichaam werkzaam. Endorfine (opiaat) is een natuurlijke pijnstiller die door het lichaam zelf wordt gemaakt. D-Phenylalanine kan bij pijn gebruikt worden die wordt veroorzaakt door artrose maar ook gebruikt worden bij pijn die wordt veroorzaakt door ontstekingsreacties, bijvoorbeeld reumatische artritis.

D-Phenylalanine is dus geen pijnstiller zoals aspirine maar meer een middel dat het lichaam aanzet tot een betere pijnbestrijding. D-Phenylalanine zal daardoor niet binnen een uur werken zoals u van een normale reguliere pijnstiller gewent bent, u moet wat geduld hebben. D-Phenylalanine versterkt het effect van geneesmiddelen op basis van opiaten die worden gebruikt bij de vermindering van pijn bij (reumatische) artritis. De dosis van deze zeer schadelijke pijnstillers kan hierdoor worden verlaagd.
D-Phenylalanine kan het pijnstillende effect van acupunctuur versterken, vooral als het ongeveer 30 minuten voor de behandeling wordt ingenomen.

Gebruik bij (reumatische) artritis


D-Phenylalanine kent geen negatieve bijwerkingen. D-Phenylalanine heeft vaak een gunstig effect op eventuele bijkomende depressieve klachten. D-Phenylalanine werkt effectief bij de pijnbestrijding bij (reumatische) artritis.
Blijf in de eerste weken reguliere pijnstillers gebruiken, bouw die daarna gedurende een aantal weken langzaam af.

Klik hier voor GRATIS advies orthomoleculaire van behandeling artrose

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van artrose

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.