Reguliere behandeling candida darminfectie

Wat doet de huisarts hier aan? Eigenlijk niets, want er is op het gebied van een candida darminfectie geen huisartsenrichtlijn beschikbaar. Bovendien weet een huisarts niets over de behandeling van een verstoorde balans in de darmflora.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Wat doet de huisarts hier aan?

Reguliere behandeling candida darminfectie

Eigenlijk niet zo veel! En wat er wel aan gedaan wordt kan gezien worden als symptoombestrijding. Er zijn op het gebied van schimmelinfecties namelijk maar twee richtlijnen voor huisartsen beschikbaar. Er is een richtlijn voor behandeling van een schimmel infecties op de huid en er is een richtlijn voor behandeling van een vaginale infectie. Maar er is géén richtlijn voor het behandelen van een schimmelinfectie van de darmen. Op dit gebied kunt u dus niet bij uw huisarts terecht.

Bij een vaginale Candida infectie worden alleen geneesmiddelen voorgeschreven die er op gericht zijn de schimmel te doden. Maar er is geen enkele richtlijn die huisartsen instrueert hoe de verstoorde balans van de vaginale flora, de oorzaak van de infectie, herstelt kan worden. Hierdoor komt een vaginale infectie na verloop van tijd gewoon weer terug.

Misschien zou het daarom verstandig zijn als huisartsen deze nascholing op het gebied van de behandeling van darmziektes met probiotica volgen.

What Every Doctor Should Know

Orthomoleculaire geneeskunde?