Fibromyalgie: vermindering van pijn

Dr Chang en anderen hebben onderzocht hoe pijn bij Irritable Bowel Syndrome (IBS) en het Fibromialgie Syndroom (FMS) aan de hersenen wordt door gegeven. IBS en FMS vertonen overeenkomsten: (1) IBS en FMS komen vaak samen voor en (2) vrouwen hebben een grotere kans op IBS en FMS dan mannen, (3) via een PET scan van de hersenen ontdekten deze wetenschappers dat bij zowel pijn door IBS als pijn door FMS dezelfde delen van de hersenen werden geactiveerd. Alleen werden de hersenen sterker geprikkeld dan normaal het geval zou zijn. Ook in andere onderzoeken bestuderen wetenschappers de manier waarop pijn door het zenuwstelsel wordt doorgegeven. Er zijn aanwijzingen dat dit systeem op de een of andere wijze verstoord is en dat pijnprikkels bij fibromialgie patiënten versterkt doorgegeven worden.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Consult aanvraag

Fibromyalgie discussie forum

Behandeling fibromyalgie

Waarom een fibromyalgie forum?

Ik heb voor fibromyalgie patiënten een fibromyalgie webforum op gezet. Het fibromyalgie forum kan door fibromyalgie patiënten gebruikt worden om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je kan via dit webforum met elkaar discussiëren, privé berichten voor elkaar achter laten en emaillen. Het webforum functioneert ook als een elektronisch archief dus alle berichten worden bewaard. Lees eerst de korte handleiding. Oefen wat en ga dan naar het Fibromyalgie Forum.

Email channel voor automatische updates over fibromyalgie

Voor fibromyalgie patiënten heb ik ook een email channel opgezet. Via dit channel houd ik fibromyalgie patiënten op de hoogte van veranderingen van mijn bestaande artikelen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandelign van fibromyalgie. Je kan meedoen aan het channel door je aan te melden via deze pagina. Natuurlijk kan je elk moment stoppen door je via dezelfde pagina weer af te melden.


Door lezers gemelde resultaten

Deze resultaten zijn op het fibromyalgie forum gemeld.

Ik wil heel graag weten welke resultaten met mijn adviezen worden behaald. Ervaringen van anderen zijn waardevoller dan tien artikelen van mij.

Wilt u mij alstublieft laten weten of u resultaten boekt met deze informatie!!!!

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]