Fibromyalgie: duloxetine

Een zeer recent (september 2004) grootschalig onderzoek waar in totaal 18 verschillende onderzoek instellingen en 207 fybromyalgie patiënten aan mee deden laat zien dat Duloxetine uitstekend gebruikt kan worden bij de behandeling van fybromyalgie. Dit onderzoek was volgens de dubbelblind methode opgezet en alle 207 patiënten voldeden aan de criteria van de American College of Rheumatology voor primaire fybromyalgie. Gedurende dit 12 weken durende onderzoek bleek het dat Duloxetine een veilig en effectief middel was bij de behandeling van fybromyalgie. Klachten zoals spierpijn, stijfheid en gevoeligheid van de fybromyalgie drukpunten.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Reactie lezer: Hoi, willy, ik heb dit medicijn voorgeschreven gekregen van mijn huisarts.
die houd wel van nieuwe dingen, en als ik iets tegenkom mag ik het allemaal proberen van hem.
maar met cymbalta kwam hij dus zelf, ik moet je zeggen dat ik er gauw mee klaar was.
het heeft afschuwelijke bijwerkingen ( bij mij dan )
zo erg zelfs dat ik nog liever de pijn heb, en dat wil wat zeggen!
dus helaas het mocht weer niet zo zijn.
dus we blijven tobben, ik ga nu weer verder met mijn aps apparaat want je moet toch wat, ik zal verder altijd voor nieuwe dingen open blijven staan, maar heb de moed wel opgegeven dat er nog is iets komt zodat je al is het maar een dag is geen pijn zou hebben.

groetjes van els.

Wat is Duloxetine?

Behandeling fibromyalgie

Duloxetine is een middel dat gebruikt wordt bij de behandeling van stress-urine-incontinentie. Daarbij werken de kringspier van de blaas en de nauw daarmee samenwerkende spieren van de bekkenbodem niet goed. De beste aanpak daarvan is via training van de bekkenbodemspieren, zoals dat gebeurt onder begeleiding van getrainde fysiotherapeuten. Als dit niet effectief is kan men overwegen duloxetine te gebruiken. Eigenlijk behoort duloxetine tot de familie van de antidepressiva. Het is een noradrenaline/serotonineheropnameremmer. Het lijkt daarom ook werkzaam tegen depressies. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, een droge mond, moeheid, slapeloosheid en obstipatie. Dit komt bij 15 tot 30% van de gebruikers voor, maar meestal slechts in lichte mate en het verdwijnt meestal na een maand gebruik.

Dosis en gebruik bij de behandeling van fibromyalgie  1. Duloxetine is alleen op recept te verkrijgen. 2 x 60mg per dag is een goede dosis voor de behandeling van fibromyalgie.

Referenties duloxetine bij de behandeling van fibromyalgie

  1. A double-blind, multicenter trial comparing duloxetine with placebo in the treatment of fibromyalgia patients with or without major depressive disorder. Arnold LM, Lu Y, Crofford LJ, Wohlreich M, Detke MJ, Iyengar S, Goldstein DJ. University of Cincinnati College of Medicine, Cincinnati, Ohio 45219, USA

  2. Efficacy of Duloxetine, a Potent and Balanced Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitor in Persistent Pain Models in Rats Smriti Iyengar, Amy A. Webster, Susan K. Hemrick-Luecke, Jimmy Yu Xu, and Rosa Maria A. Simmons Lilly Research Laboratories, Eli Lilly & Co., Lilly Corporate Center, Indianapolis, Indiana

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]