Orthomoleculaire behandeling artrose

De orthomoleculaire behandeling van artrose (gewrichtsslijtage) is eenvoudig: (1) verander het pijnregistratiesysteem op een natuurlijke manier zodat de pijn verminderd wordt en (2) stimuleer de productie van gewrichtskraakbeen zodat er meer kraakbeen wordt gemaakt dan afgebroken. Alle in dit artikel genoemde supplementen kunnen zonder bezwaar naast de reguliere medicijnen voor artrose gebruikt worden.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Orthomoleculaire behandelingsmethoden van artrose (gewrichtsslijtage)

Orthomoleculaire geneeskunde wat is dat?


Dat is eenvoudig uitgelegd. “Ortho” betekent “goede” en “moleculair” is een ander woord voor “molecuul”. Dus orthomoleculaire geneeskunde betekent geneeskunde met goede moleculen, dus: genezing m.b.v. vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en spoorelementen. Orthomoleculaire geneeskunde is een geneeskunde waarbij geprobeerd wordt het lichaam te ondersteunen zich zelf te genezen. Dat lukt niet altijd, maar vaak wel en ook voor de orthomoleculaire geneeskunde geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Reactie van een lezer:

In augustus 2003 is bij mij arthrose aan de heup geconstateerd. Ik heb toen 6 weken met veel pijn gelopen. N.a.v. het artikel in het 1 september 2003 nummer van de Pillie Willie Koerier ben ik toen de volgende supplementen gaan slikken:


  • Glucosamine

  • Chondroitine

  • MSM

  • Vitamine C


De klachten zijn nimmer teruggekomen. Wat mij echter niet duidelijk is, is of ik dezelfde hoeveelheden moet blijven innemen of dat de dosering nu lager kan. Kan iemand mij daarover informeren?

Waarom weten reguliere artsen zo weinig van deze behandelingsmethode van artrose?

Dat is heel eenvoudig uit te leggen. De ontwikkeling van farmaceutische geneesmiddelen (chemische stoffen) kosten bedrijven als Bayer honderden miljoenen euro’s. Daar komt nog bij dat er miljoenen moeten worden uitgegeven om alle doctoren en specialisten attent te maken op een nieuw geneesmiddel.
Bedrijven als Bayer doen dit alleen als ze de verwachtte winsten d.m.v. patenten op het geneesmiddel kunnen veilig stellen. Orthomoleculaire middelen zijn natuurlijke stoffen en dus niet te patenteren.

Als Bayer Glucosamine sulfaat (een supplement voor de bescherming van gewrichtskraakbeen) zou gaan maken en 100 miljoen zou uitgeven om Glucosamine sulfaat op de markt te brengen en miljoenen aan seminars, dan kunnen ze deze investeringen niet door patenten veilig stellen. Sterker nog, als ze succes hebben met Glucosamine sulfaat gaat de concurrent het ook maken waardoor de winst nog verder daalt. Het is jammer dat alleen een zeer kleine kring van (orthomoleculaire) artsen weten dat deze middelen bestaan en weten hoe ze voor genezing toegepast moeten worden.

Klik hier voor GRATIS advies orthomoleculaire van behandeling artrose

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van artrose

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.