Pijnbestrijding bij de behandeling van artrose

Reguliere pijnstillers kunnen op de lange termijn zeer ernstige bijwerkingen hebben en versnellen vaak de progressie (voortgang) van gewrichtsslijtage en ontstekingen. Orthomoleculaire geneeskunde beschikt echter wel over de juiste behandelingsmethoden waardoor de oorzaak van artrose (gewrichtsslijtage) en artritis effectief wordt behandeld. Met behulp van deze behandelingsmethode kan de pijn op natuurlijke wijze worden verminderd en de progressie van artrose en artritis worden geremd of door regeneratie van gewrichtskraakbeen zelfs genezen.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Natuurlijke pijnbestrijding bij artrose (gewrichtsslijtage)

Pijnbestrijding artrose: Cayenne Peper (Capsaicine)

Het klinkt misschien vreemd maar een crème van cayenne peper blijkt de pijn bij gewrichtsslijtage (artrose) te verminderen. Cayenne Peper bevat de stof capsaicin die in eerste instantie een brandend gevoel geeft als hij op de pijnlijke plek wordt gesmeerd. Later trekt de pijn die werd veroorzaakt door gewrichtsslijtage (artrose) weg doordat capsaicin de zenuwen die pijnprikkels moeten doorgeven gedeeltelijk blokkeert.

Tijdens een placebo gecontroleerde proef met capsaicin die gepubliceerd is in het blad Clinical Therapeutics melden de patiënten in de capsaicin groep beduidend minder pijn klachten dan de patiënten in de placebo groep. De proef werd in 1991 met 101 artritis patiënten uitgevoerd en duurde in totaal vier weken. Twee patiënten gaven het tijdens de proef op vanwege het branderige effect van de crème. In dit onderzoek kwam ook naar voren dat capsaicin beter werkt voor artritis dan voor artrose (resp, 57 en 33% in pijnreductie).

Dosering en gebruik bij artrose (gewrichtsslijtage)

Pijnbestrijding artrose: D-Phenylalanine

Phenylalanine is een essentieel aminozuur. Het is tevens de voorloper van het aminozuur Tyrosine. Phenylalanine is als “D” of ”L” variant beschikbaar. L- Phenylalanine kan uit de voeding worden verkregen. D-Phenylalanine blokkeert de werking van het enzym carboxypptidase dat verantwoordelijk is voor de afbraak van endorfine. Hierdoor blijft de endorfine langer in het lichaam werkzaam. Endorfine (opiaat) is een natuurlijke pijnstiller die door het lichaam zelf wordt gemaakt. D-Phenylalanine kan bij pijn gebruikt worden die wordt veroorzaakt door artrose maar ook gebruikt worden bij pijn die wordt veroorzaakt door ontstekingsreacties, bijvoorbeeld reumatische artritis.

Waarschuwing

D-Phenylalanine kan niet gebruikt worden door patiënten met een hoge bloeddruk of patiënten met kanker.

D-Phenylalanine is dus geen pijnstiller zoals aspirine maar meer een middel dat het lichaam aanzet tot een betere pijnbestrijding. D-Phenylalanine zal daardoor niet binnen een uur werken zoals u van een normale reguliere pijnstiller gewent bent, u moet wat geduld hebben. D-Phenylalanine versterkt het effect van geneesmiddelen op basis van opiaten die worden gebruikt bij de vermindering van pijn bij artrose (gewrichtsslijtage). De dosis van deze zeer schadelijke pijnstillers kan hierdoor worden verlaagd.
D-Phenylalanine kan het pijnstillende effect van acupunctuur versterken, vooral als het ongeveer 30 minuten voor de behandeling wordt ingenomen.

Dosis en gebruik bij artrose (gewrichtsslijtage)

D-Phenylalanine kent geen negatieve bijwerkingen. D-Phenylalanine heeft vaak een gunstig effect op eventuele bijkomende depressieve klachten. D-Phenylalanine werkt effectief bij de pijnbestrijding bij artrose.


  • 3 – 4 x 250mg per dag is een goede dosering.

Blijf in de eerste weken reguliere pijnstillers gebruiken, bouw die daarna gedurende een aantal weken langzaam af.

Wilt u een overzicht zien van de wetenschappelijke artikelen die zijn gebruikt tijdens de totstandkoming van dit artikel? Klik dan hier.