Antioxidanten

Antioxidanten 2017-07-13T01:35:31+00:00

Behandeling artrose met antioxidanten

Orthomoleculaire geneeskunde beschikt over behandelingsmethoden waardoor de oorzaak van artrose (gewrichtsslijtage) effectief wordt aangepakt. De orthomoleculaire behandeling van artrose (gewrichtsslijtage) is eenvoudig: (1) verander het pijnregistratiesysteem op een natuurlijke manier zodat de pijn verminderd wordt en (2) stimuleer de productie van gewrichtskraakbeen zodat er meer kraakbeen wordt gemaakt dan afgebroken. Alle in dit artikel genoemde supplementen kunnen zonder bezwaar naast de reguliere medicijnen voor artrose gebruikt worden.

Welkom op deze website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Consult aanvraag

Kraakbeen regeneratie bij artrose: Vitamine C

De “Framingham Osteoarthritis Cohort Study” (1983 – 1993) heeft uitgewezen dat een suppletie met vitamine C (152 – 430mg) een drievoudige reductie in het risico op progressie van artrose kan geven. Dit gunstige effect van vitamine C op artrose kan vooral worden verklaard doordat vitamine C een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van kraakbeencollageen en door de krachtige anti-oxidant werking van vitamine C waardoor kraakbeen beter wordt beschermd tegen afbraak. Bovendien hadden de proefpersonen die de meeste vitamine C gebruikten minder kans om pijn in de knieën te krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat een groot aantal dieren die vitamine C zelf produceren gemiddeld 140mg per kilo per dag aanmaken. Omgerekend naar een mens van 70kg komt dat neer op 9800mg per dag. Linus Pauling adviseert gezonde mensen 3000mg te gebruiken. Vitamine C is absoluut niet giftig, ook niet in doses van 130.000mg per dag zoals een onderzoeker eens heeft uitgeprobeerd. Voor een hogere productie van kraakbeencollageen kan een dagelijkse dosis vitamine C aangehouden worden van:

  • Vitamine C 3000 – 6000mg
Ascorbinezuurpoeder is de goedkoopste oplossing, € 0,02 per 1000mg. Ascorbinezuurpoeder is zuur. Patiënten die snel last van hun maag hebben adviseer ik magnesiumascorbaatpoeder te gebruiken, dat is niet zuur.

Wilt u een overzicht zien van de wetenschappelijke artikelen die zijn gebruikt tijdens de totstandkoming van dit artikel? Klik dan hier.