Groenlipmossel in combinatie met glucosamine, chondroitine, MSM en kurkuma in één supplement is de meest krachtige nieuwe behandeling voor gewrichtsslijtage. Het vermindert de ontstekingsreactie van de gewrichten. Deze ontstekingsreactie is één van de, vaak vergeten, oorzaken van gewrichtsslijtage. Maar naast ontstekingsremming wordt er door deze combinatie ook gezorgd voor een vermindering van schade door vrije radicalen en het herstel van gewrichtskraakbeen.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Groenlipmossel vermindert de klachten van artrose

Onderzoek laat zien dat groenlipmossel de pijn en stijfheid door artrose laat afnemen terwijl de mobiliteit van het gewricht toeneemt. Een ander onderzoek bevestigt deze positieve resultaten. Groenlipmosselextract verbetert ook de darmflora waardoor een vermindering van artrose klachten wordt bevorderd. Groenlipmossel werkt met name goed bij artrose omdat het de ontstekingsreactie, een van de onderliggende oorzaken van artrose, vermindert. Deze ontstekingscomponent wordt vaak vergeten waardoor artrose, onterecht, alleen met glucosamine wordt behandeld.

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs te vinden dat de, duurdere, groenlipmosselolie effectiever zou zijn bij de behandeling van artrose dan groenlipmosselextract.

Wetenschappelijk onderzoek over:

Gebruik een groenlipmossel complex

Groenlipmossel is met name effectief als het wordt toegepast in een complex: samen met andere stoffen zoals kurkuma, glucosamine, chondroitine en MSM.

Kurkuma

Kurkuma (geelwortel) vermindert, net als groenlipmossel, de ontstekingsreactie in gewrichten.
Maar kurkuma werkt ook als antioxidant en dat is goed nieuws want een van de oorzaken van artrose wordt gevormd door de schade die wordt toegebracht door vrije radicalen. Maar dan moet er wel gekozen worden voor kurkuma die goed in het lichaam kan worden opgenomen.

Total knee replacement

Wat is artrose?

Glucosamine

Glucosamine wordt al tientallen jaren gebruikt bij de behandeling van artrose. Glucosamine is in staat om het kraakbeen te herstellen. Glucosamine kan dus artrose helpen genezen. Maar het kan het best worden gecombineerd met groenlipmossel en kurkuma omdat hierdoor ook de andere onderliggende oorzaken van gewrichtsslijtage, ontsteking en schade door vrije radicalen, worden aangepakt.

Chondroïtine

Een grote meta-analyse waarin de resultaten van 54 studies werden verwerkt en waarbij 16247 proefpersonen betrokken waren concludeerde dat een combinatie van glucosamine en chondroitine in staat was om de ruimte in de gewrichten te vergroten. Hierdoor namen de klachten die horen bij gewrichtsslijtage af. Ander onderzoek bevestigd deze conclusie.

Het gebruik van de combinatie glucosamine en chondroitine kan daarom gezien worden als een “Disease Modifying Drug“, een middel dat een genezingsproces in gang kan zetten. Wetenschapper vinden daarom dat artsen aan patiënten moeten laten weten dat door het gebruik van glucosamine en chondroitine de klachten bij artrose kunnen verminderen zonder dat er sprake is van bijwerkingen.

Methyl Sulfonyl Methane (MSM)

Methyl Sulfonyl Methane (MSM) wordt ook al een lange tijd gebruikt bij de behandeling van artrose. MSM vermindert de pijn en verbetert de functionaliteit van het gewricht. MSM wordt vaak in combinatie met glucosamine gebruikt waardoor beide middelen beter werken. Kies daarom een complex waarin zowel MSM als glucosamine is opgenomen.

Wetenschappelijk onderzoek

Klik hier voor GRATIS advies

Gratis advies

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.