Chinese Kruiden

Behandeling menopauzeklachten met chinese kruiden

Chinese Kruiden 2019-04-05T09:20:21+00:00

Behandeling menopauzeklachten door middel van Chinese geneeskunde met Chinese kruiden

De werkzaamheid van Chinese kruiden is moeilijk met behulp van onderzoek vast te stellen omdat deze kruiden in combinaties worden gebruikt. Bovendien worden kruidenmengsels vaak heel specifiek door een therapeut voor een patient samengesteld om een optimale werking te bereiken.

Welkom op deze website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Gratis advies
Behandeling menopauzeklachten door middel van Chinese geneeskunde met Chinese kruiden

Angelica senensis

Angelica senensis wordt ook wel Dang Gui of Dong Quai genoemd. Het is een aromatisch kruidje dat groeit in China, Korea, en Japan en wordt gebruikt in de Traditional Chinese Medicine (TCM).

Verschillende onderzoeken laten zien dat Angelica senensis toegepast kan worden bij het verminderen van menopauzeklachten1-5. Onderzoek van Haines laat zien dat Angelica senensis de frequentie van een milde vorm van opvliegers laat afnemen1. Ander onderzoek liet zien dat 6 gram Angelica senensis per dag de typische menopauze klachten liet afnemen2. Angelica senensis was minder werkzaam bij een droge vagina, een klacht die bij vrouwen vaak voorkomt in de overgang3.

Climex is een kruidenengsel dat Angelica senensis en Matricaria chamomilla bevat. Onderzoek laat zien dat dit kruidenmengsel gebruikt kan worden bij vrouwen die geen hormoontherapie kunnen toepassen5. Het is niet vreemd dat Matricaria chamomilla de werking van Angelica senensis kan verbeteren omdat Matricaria chamomilla het emotionele welbevinden kan verbeteren6. Emotionele klachten zoals bijvoorbeeld depressie komen vaak voor bij vrouwen in de menopauze.

Een onderzoek van Lau waarschuwt voor het gebruik van Angelica senensis bij vrouwen met oestrogeen gevoelige borstkanker7.

Wilde Yam waarschuwing

De gedroogde wortel van de Wilde Yam wordt vaak gebruikt om overgang klachten te verminderen. Toch is dit niet aan te raden omdat onderzoek laat zien dat dit middel ernstige bijwerkingen zoals nierbeschadiging kan veroorzaken11.

Er-Xian

Er-Xian is een Chinees kruidje waarvan thee wordt gezet. Er zijn twee onderzoeken beschikbaar die melden dat deze Er-xian thee gebruikt kan worden bij het verminderen van menopauzeklachten8,9. De meta-analyse van Chen meldt zelfs dat Er-xian thee net zo effectief was als hormoontherapie8.

Jiawei Qing’e Fang

Ook Jiawei Qing’e Fang kan volgens onderzoek worden gebruikt om opvliegers tijdens de menopauze te verminderen. Jiawei Qing’e Fang heeft als extra voordeel dat het ook de triglycerdidenwaarde in het bleod kan helpen verlagen10.

Traditional Chinese Medicine
Traditional Chinese Medicine

Wetenschappelijk onderzoek over chinese kruiden

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.
Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling menpauzeklachten

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van menspauzeklachten

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.