Rode Klaver

Laat menopauzeklachten zoals opvliegers in zowel frequentie als intensiteit afnemen

Rode Klaver 2019-04-05T09:10:47+00:00

Behandeling menopauzeklachten met Rode klaver

Rode klaver kan de typische menopauzeklachten zoals opvliegers in zowel frequentie als intensiteit doen afnemen. Tijdens een onderzoek waarbij 30 vrouwen gedurende een jaar werden gevolgd bleek 80mg isoflavonen uit deze plant opvliegers met 44% te verminderen.

Welkom op deze website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Gratis advies

Vermindert typische menopauzeklachten zoals opvliegers

Behandeling menopauzeklachten met Rode klaver
De rode klaver (Trifolium pratense) komt in het wild voor in heel Europa voor. Omdat het bevat isoflavonen bevat kan het de typische menopauzeklachten zoals opvliegers in zowel frequentie als intensiteit doen afnemen1-6. Tijdens een onderzoek waarbij 30 vrouwen gedurende een jaar werden gevolgd bleek 80mg isoflavonen uit rode klaver opvliegers met 44% te verminderen4. Ander onderzoek laat zien dat het ook ingezet kan worden bij ernstige menopauzeklachten5.

Het kan ook worden ingezet bij stemmingswisselingen die vaak optreed tijdens de menopauze6. Maar waarschijnlijk is hypericum hiervoor een betere keuze.

Verbetering bloedvetten zoals cholesterol

Deze vorm van fytotherapie kan ook helpen bij het verbeteren van het niveau aan bloedvetten7,8. Het verhoogt de HDL-C en verlaagt ApoB7. In het algemeen wordt aangenomen dat deze verbetering het risico op hart en vaatziekten vermindert.

Veiligheid

Rode klaver blijkt veilig te kunnen worden toegepast bij vrouwen voor het verminderen van de menopauzeklachten9-14. De isoflavonen in deze plant blijken het risico op borstkanker niet te vergroten9-11. Zelfs niet bij vrouwen waar borstkanker in de familie voorkomt9.
Methotrexaatvergiftiging

Er is een geval bekend van een 52 jarige vrouw die het geneesmiddel methotrexaat in combinatie met rode klaver heeft gebruikt en daardoor vergiftiging verschijnselen heeft opgelopen15. Nadat de rode klaver werd gestopt is de vrouw weer hersteld.

Wetenschappelijk onderzoek over rode klaver

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.
Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling menpauzeklachten

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van menspauzeklachten

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.