Hypericum

Met name effectief bij stemmingswisselingen

Hypericum 2019-05-03T09:23:35+00:00

Behandeling menopauzeklachten met Hypericum

Tijdens de menopauze hebben vrouwen vaak last van stemmingswisselingen, angstgevoelens, irritatie en soms zelfs depressie. Deze klachten kunnen goed met hypericum worden behandeld. Hypericum vermindert ook de bekende menopauzeklachten zoals opvliegers. Hypericum werk synergetisch met cimicifuga.

Welkom op deze website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Gratis advies

Stemmingswisselingen tijdens de menopauze

Behandeling menopauzeklachten met Hypericum
Hypericum (Sint Jan’s kruid)
Stemmingswisselingen, maar ook depressie, zijn klachten waar vrouwen tijdens de menopauze vaak mee te maken krijgen1,2. Vrouwen hebben tijdens de menopauze een 2 – 4 maal hoger risico op een depressie vergeleken met vrouwen voor de menopauzeperiode2.

Gebruik van hypericum bij menopauzeklachten

Hypericum (Sint Jan’s kruid) is een plantaardig middel dat gebruikt kan worden om depressieve klachten te verminderen3-5. In Nederland is hypericum als geneesmiddel geregistreerd voor het behandelen van milde tot matige vormen van depressie6.

Het is dan ook niet vreemd dat hypericum ook toegepast kan worden bij stemmingswisselingen die door de menopauze worden veroorzaakt7-12. Maar hypericum blijkt ook effectief bij andere menopauzeklachten8-12. Hypericum kan ook de regelmaat en intensiteit van opvliegers verminderen9,10. Hypericum werk synergetisch met cimicifuga.

Veiligheid van hypericum

Hypericum is op zich een erg veilig middel en heeft minder bijwerkingen dan antidepressiva13. Maar het kan wel de werking van geneesmiddelen veranderen doordat de werking van leverenzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van geneesmiddelen wordt verminderd of juist wordt versterkt14,15. Bij geneesmiddelen die nauwkeurig gedoseerd moeten worden kunnen hierdoor problemen ontstaan. Daardoor wordt bijvoorbeeld de werking van de pil onbetrouwbaar16. Gelukkig hebben vrouwen in de menopauze van deze bijwerking weinig last! Als u geneesmiddelen gebruikt overleg dan eerst met de apotheker voor dat u hypericum gaat gebruiken.

Hypericum, Effective In Depression?
St John’s Wort For Depression

Wetenschappelijk onderzoek over menopauzeklachten

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.
Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling menpauzeklachten

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van menopauzeklachten

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.