Orthomoleculaire behandeling van het premenstrueel syndroom

Premenstruele klachten kunnen met hormonen worden behandeld waardoor er minder klachten optreden. Deze hormonen hebben soms ernstige bijwerkingen. Ook kunnen geneesmiddelen worden voorgeschreven die PMS symptomen verminderen. Deze geneesmiddelen hebben ook bijwerkingen. PMS klachten kunnen ook op een natuurlijke manier worden verminderd door het toepassen van orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire behandeling van het premenstrueel syndroom

Het protocol voor de behandeling van premenstruele klachten is ontwikkeld op basis van principes uit de orthomoleculaire geneeskunde. Orthomoleculaire geneeskunde wat is dat nu weer? Dat is eenvoudig uitgelegd. “Ortho” betekent “goede” en “moleculair” is een ander woord voor “molecuul”. Dus orthomoleculaire geneeskunde betekent geneeskunde met goede moleculen, dus: genezing m.b.v. vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en spoorelementen.

Orthomoleculaire geneeskunde is een geneeskunde waarbij geprobeerd wordt het lichaam te ondersteunen zich zelf te genezen. Dat lukt niet altijd, maar vaak wel en ook voor de orthomoleculaire geneeskunde geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Fytotherapie

Fytotherapie ook wel kruidengeneeskunde genoemd, is een behandelingsmethode waarbij plantaardige middelen worden gebruikt. Fytotherapie heeft wel wat weg van de behandeling met geneesmiddelen. Het verschil is echter dat een geneesmiddel op basis van fytotherapie niet in de fabriek maar in de natuur wordt gemaakt.

De overeenkomst tussen orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie is dat beide vormen van geneeskunde natuurlijke middelen gebruiken. Het verschil is dat orthomoleculaire geneeskunde zicht richt op een behandeling met vitaminen, mineralen en spoorelementen, en fytotherapie gebruik maakt van plantextracten.

Phytotherapy – Natural Remedies

Orthomoleculaire geneeskunde?

Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling het premenstrueel syndroom

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van het premenstrueel syndroom

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.