Behandeling van het premenstrueel syndroom met Vitex Agnus Castus

Vitex agnus castus kan gezien worden als “eerste hulp” bij premenstruele klachten. Het heeft een zeer breed werkingsgebied en het kan goed gecombineerd worden met hypericum als stemmingswisselingen deel uitmaken van het klachtenbeeld.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Kruidenextract als eerste hulp bij PMS

Anti PMS Pills

Er zijn vele goede studies beschikbaar die aantonen dat Vitex agnus castus ingezet kan worden bij de behandeling van premenstruele klachten1-17. Het werkt op de hypofyse waardoor hormoonniveaus bij vrouwen worden veranderd. Bovendien is het in staat op opiaatreceptoren te activeren18-20. Door deze “veelzijdigheid” heeft het, wat de behandeling van PMS klachten aan gaat, een heel breed therapeutisch werkingsgebied.

Het is bijvoorbeeld effectief tegen pijnlijke borsten, migraine en verminderd het vasthouden van vocht5,6,17. Bij onderzoeken werd vaak gebruik gemaakt van BNO1065 en ZE440 extract1,6,10,16. Het kan heel goed samen met hypericum gebruikt worden omdat de twee kruiden elkaar goed aanvullen11.

Vitex agnus castus is bijzonder veilig

Dit kruidenextract is een bijzonder veilig12. De werkzame dosis ligt tussen de 20 – 40 mg per dag1,10.

Wetenschappelijk onderzoek over Vitex Agnus Castus

Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling het premenstrueel syndroom

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van het premenstrueel syndroom

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.