Behandeling van het premenstrueel syndroom met tryptofaan

Tryptofaan, een essentieel aminozuur, heeft ongeveer de werking van hypericum. Het vermindert vooral de stemmingswisselingen die vrouwen meemaken tijdens de maandelijkse cyclus. Dit aminozuur zou kunnen worden toegepast als hypericum geen optie is vanwege de interactie met geneesmiddelen zoals bijvoorbeeld “de pil”.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis advies

Neurohormonale interactie oorzaak van PMS

Vele onderzoeken wijzen er op dat een neurohormonale interactie de mogelijke oorzaak is van het premenstruele syndroom. De neurotransmitter serotonine speelt in het klachtenbeeld van PMS een belangrijke rol1. Dat is niet zo vreemd want een verstoring van het serotonineniveau kan kan bij zowel mannen als vrouwen stemmingwisselingen zoals agressie veroorzaken2. Maar een laag serotonineniveau is waarschijnlijk niet de enige oorzaak van de klachten bij het premenstruele syndroom3.

Natural Cures for Carb Cravings

Vreetbuien met koolhydraatrijke voeding

Tryptofaan is een essentieel aminozuur. Het kan dus niet door het lichaam zelf worden gemaakt maar moet uit voeding verkregen worden. Dit essentiële aminozuur is een bouwstof voor serotonine. Een laag tryptofaan niveau veroorzaakt daardoor problemen bij de serotonine productie.

Vreetbuien met koolhydraatrijke voeding verhogen het tryptofaan niveau en verhogen daardoor ook het serotonineniveau in de hersenen4. Vrouwen gebruiken, met name bij stemmingswisselingen, een overmatige consumptie koolhydraatrijke voeding om het serotonineniveau te verhogen en zich daardoor beter te voelen5,6. Eigenlijk functioneren deze vreetbuien voor deze vrouwen als een soort van medicijn. Het werkt voor hen net als een soort antidepressivum7,11.

Tryptofaan

Het zal u dan ook niet verbazen dat dit aminozuur als supplement ook gebruikt kan worden bij de stemmingswisselingen die optreden bij PMS8-10.

Hypericum werkt beter bij het verminderen van stemmingswisselingen dan tryptofaan. Het aminozuur zou echter kunnen worden gebruikt als hypericum vanwege de interactie met andere geneesmiddelen zoals “de pil” geen optie is.

Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling het premenstrueel syndroom

Wetenschappelijk onderzoek over tryptofaan bij PMS klachten

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van het premenstrueel syndroom

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.