Behandeling premenstrueel syndroom - hypericum

Vermindert stemmingswisselingen

Hypericum 2019-05-05T09:56:28+00:00

Behandeling van het premenstrueel syndroom met hypericum

Hypericum (Sint Janskruid) werkt als een natuurlijk antidepressivum en kan daarom het best worden toegepast bij vrouwen met stemmingswisselingen en vreetbuien tijdens de menstruatie. Hypericum kan de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Als u geneesmiddelen gebruikt overleg daarom eerst met de apotheker voordat u hypericum gaat gebruiken.

Welkom op deze website Alles over de ziekte Alles over de behandeling Gratis advies

Hypericum effectief bij stemmingswisselingen door PMS

Behandeling van het premenstrueel syndroom met hypericum
Hypericum, ook wel Sint Janskruid genoemd, kan heel goed worden ingezet worden als stemmingswisselingen onderdeel zijn van de premenstruele klachten1-4. Dat is niet zo vreemd want hypericum wordt al jaren lang gebruikt bij lichte tot matige depressie5-7. Het is hiervoor in Nederland als geneesmiddel geregistreerd.

Het werkt beter bij de behandeling van stemmingwisselingen als gevolg van PMS dan magnesium. Sint Janskruid kan worden gecombineerd met Vitex Agnus. Deze middelen blijken, als ze tegelijk worden toegepast, zeer effectief te zijn3.

Waarschuwing Sint Janskruid kan de werking van sommige geneesmiddelen veranderen. Dat kan gevaarlijk zijn voor geneesmiddelen die nauwkeurig gedoseerd moeten worden. Sint Janskruid kan op deze manier de werking van de pil onbetrouwbaar maken. Het mag ook niet samen met een antidepressivum geneesmiddel worden ingenomen12-14. Overleg met de apotheker voordat u dit middel gaat gebruiken.

Hypericum helpt ook tegen de PMS vreetbuien

Veel vrouwen hebben tijdens hun menstruele cyclus soms last van vreetbuien. Ze kiezen dan voor zoet en vet eten8. Men denkt dat deze vreetbuien een soort van zelf medicatie zijn. Want koolhydraatrijke voeding verhoogd tijdelijk het serotonine niveau waardoor vrouwen zich even beter voelen9,10. Geneesmiddelen zoals Sint Janskruid, kunnen deze maandelijkse vreetbuien helpen verminderen11.

Meer informatie over vreetbuien bij PMS staat in mijn artikel over tryptofaan. Daar wordt precies uitgelegd waarom vrouwen dit doen.

PMS and food cravings
What does PMS feel like?

Wetenschappelijk onderzoek over Sint Janskruid bij premenstrueel syndroom

Klik hier voor GRATIS advies orthoomoleculaire van behandeling het premenstrueel syndroom
Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.

Gratis advies orthomoleculaire behandeling van het premenstrueel syndroom

Supplementen werken alleen als ze in de juiste dosering worden gebruikt en als de supplementen zo gemaakt worden dat ze goed in het lichaam worden opgenomen. Eventuele andere aandoeningen spelen ook een rol bij de bepaling van de keuze van een supplement. Dat is best lastig om allemaal zelf uit te zoeken daarom geef ik u graag een gratis advies.