Fibromyalgie in 10 stappen behandeld

Regulier is fibromyalgie alleen te behandelen door het inzetten van pijnstillers met ernstige bijwerkingen. Orthomoleculair gezien heeft u echter nog vele mogelijkheden voor de behandeling van fibromyalgie. U kunt:
(1) proberen eventuele slaapstoornissen te genezen waardoor de kwaliteit van de slaap toeneemt en u beter uit rust,
(2) proberen overmatige pijnprikkels door middel van het gebruik van natuurlijkje stoffen te verminderen,
(3) het zuurstoftransport in het lichaam verbeteren waardoor u minder snel moe wordt of
(4) op cellulairniveau voor voldoende voedingsstoffen zorgen waardoor uw lichaam meer bio-energie kan maken.
Bij meer dan 90% van alle fibromyalgie patiënten heeft de onderstaande aanpak een positief resultaat: fibromyalgie klachten verminderen en sommige patiënten genezen in zijn geheel van fibromyalgie.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Gratis supplementadvies

Fibromyalgie in 10 stappen behandeld

10 stappenplan behandeling blaasontsteking


  1. Onderzoek of de klachten die u ondervindt overeenkomen met de klachten die horen bij fibromyalgie.
  2. Overleg met een arts of specialist of hij ook denkt dat uw klachten door fibromyalgie worden veroorzaakt.
  3. Als er bij u sprake is van fibromyalgie behandel dan eventuele inslaap of doorslaap problemen eerst. Slaap problemen kunnen worden behandeld met een lage dosis amitriptyline (geneesmiddel). Geef deze informatie aan uw arts.
  4. Bij de behandeling van vermoeidheidsklachten is MSM de eerste keuze. MSM verhoogt het zuurstof transport in het lichaam.
  5. Fibromyalgie patiënten die vaak honger hebben, op tijd moeten eten of smiddags trek krijgen in een zoete snack adviseer ik om naast MSM ook chroom in te zetten. Chroom verhoogt voor deze patiënten de productie van bio-energie ATP en vermindert de klachten die worden veroorzaakt door hypoglycemie (wisselende lage bloedsuiker). Doe eventueel een online hypoglycemie test.
  6. Naast MSM en chroom kan ook carnitine worden gebruikt om vermoeidheid te verminderen. Carnitine verhoogt voor de productie van bio-energie ATP. Carnitine (L-Carnitene van Sigma Tau) kan door een huisarts worden voorgeschreven zodat de de kosten door zorgverzekering worden betaald. Geef deze informatie aan uw arts.

  7. MSM, chroom en carnitine kan worden aangevuld met een combinatie van magnesium en appelzuur als er nog steeds sprake is van een vermoeidheid die u in uw dagelijkse gang van zaken belemmert.
  8. Fibromyalgie patiënten die hun adem bij de admetest, waarbij eerst geheel wordt uitgeademd en daarna de adem wordt vastgehouden, korter dan 14 seconden kunnen vasthouden adviseer ik B12 injecties toe te passen. Geef deze informatie aan uw arts.
  9. Ook voor de behandeling van pijn is MSM de eerste keuze bij behandeling. Deze kan zonodig worden aangevuld met een combinatie van magnesium / appelzuur en D-phenylalanine als bovenstaande niet voldoende zijn om de pijn terug te dringen.
  10. Mocht hierboven beschreven behandeling geen voldoende resultaten opleveren overleg dan met uw arts of specialist of hij u duloxitine wil voorschrijven. Geef deze informatie aan uw arts.