Behandeling van cardiomyopathie en hartfalen met acetyl-l-carnitine en CoQ10

CoQ10 en acetyl-l-carnitine versterken elkaars werking als ze tegelijk worden ingezet. Acetyl-l-carnitine zorgt er voor dat de hartcellen over voldoende vetzuren beschikken voor de productie van bio-energie en CoQ10 zorgt er voor dat deze energieproductie optimaal verloopt. Een goede reden om deze voedingssupplementen te gelijk te gebruiken.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op deze website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Consult aanvraag

Synergie tussen acetyl-l-carnitine en CoQ10

Synergie tussen CoQ10 en acetyl-l-carnitine

De synergie tussen Q10 en Acetyl-l-carnitine bij de behandeling van hart en vaatziekten, waaronder cardiomyopathie en hartfalen, wordt veroorzaakt doordat deze twee stoffen elkaar qua werking zo goed aanvullen. Acetyl-l-carnitine zorgt voor voldoende brandstof voor het hart en CoQ10 zorgt voor een optimale verbranding1-3. Er is door de studies rond Q10 en acetyl-l-carnitine en het succes waarmee ze worden toegepast bij de behandeling van hart en vaatziekten steeds meer aandacht voor een optimale energie voorziening van het hart. Deze nieuwe wetenschap wordt “Metabolic Cardiology” genoemd3,4.

CoQ10 en acetyl-l-carnitine beschermen het hart na een hartaanval

Extra acetyl-l-carnitine en Q10 suppletie kan ook bij andere hart en vaatziekten worden toegepast. Een tijdige inzet van deze stoffen beschermt patiënten bijvoorbeeld na een hartaanval tegen het optreden van complicaties5-14. Het is jammer dat cardiologen hier nog geen weet van hebben.

Het lichaam zet carnitine zelf om in acetyl-l-carnitine, de actieve vorm van carnitine. Acetyl-l-carnitine is echter veel duurder dan carnitine, dus het is verstandig om eerst met carntine te starten om te zien of dat voldoende is. Q10 is een co-enzym daarom wordt in dit artikel vaak de term “CoQ10” gebruikt.

Should you supplement L-Carnitine?

Metabolic Cardiology

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat acetyl-l-carnitine suppletie het risico op hartfalen5-7 en hartritmestoornissen8 na een hartaanval vermindert. CoQ10 was in staat om er voor te zorgen dat het risico op een herhaling van een hartaanval werd verminderd14. CoQ10 moet wel zo snel mogelijk na een hartaanval worden ingezet12. Dat geld ook voor het gebruik van acetyl-l-carnitine.

Wetenschappelijke onderzoek over de synergie van Q10 en acetyl-l-carnitine

Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.