Is orthomoleculaire geneeskunde wel wetenschappelijk bewezen?
Al mijn artikelen worden geschreven op basis van wetenschappelijke publicaties. Ik gebruik hiervoor de National Library of Medicine. Hierdoor laat ik zien dat er voor de orthomoleculair geneeskunde, net als voor de reguliere geneeskunde, een stevige wetenschappelijke basis beschikbaar is. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat voor het gebruik van orthomoleculaire geneeskunde onmiddellijk duidelijk is dat het hier om een wetenschappelijk bewezen vorm van geneeskunde gaat.
De claims in mijn artikelen zijn wetenschappelijk onderbouwd
Als ik in mijn artikelen een uitspraak doe, bijvoorbeeld dat alfa liponzuur de pijn die wordt veroorzaakt door diabetische neuropathie vermindert, geef ik altijd direct waar u dit in een wetenschappelijke studie kunt nalezen. Ik de gebruik hiervoor superscript1 cijfertjes om aan te geven waar het onderzoek te vinden is waarop de claim is gebasseerd.
Mijn artikel over het gebruik van vitamine D bij bloedsuikerstabilisatie van diabetes type 2 patienten geeft een goed voorbeeld van deze werkwijze. U kunt ook al het onderzoek over vitamine D in één keer opvragen. Al het wetenschappelijke onderzoek dat voor de hele website over diabetes is gebruikt vindt u op de pagina wetenschappelijk onderzoek.
Welk onderzoek gebruik ik
Ik maak geen gebruik van onderzoek uitgevoerd op dieren. Met uitzondering van onderzoek dat over veilligheid gaat.
Ik gebruik het zelfde soort onderzoek dat wordt gebruikt in de reguliere geneeskunde om de werkzaamheid van medicijnen aan te tonen.
Door deze werkwijze maak ik van orthomoleculaire geneeskunde “Evidence Based Medicine“