Alles over Komboecha (Kombucha) de theezwam

Komboecha (Kombucha) is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door lactobacil- en gist-culturen. Komboecha ontstaat door de inwerking van een symbiose van micro-organismen, nl. gisten en bacteriën, in de vorm van een dikke gelatine-achtige, glanzende paddenstoelvlechtwerk-membraan, die een symbiose van gistcellen met verschillende bacteriën vormt

– – Vertaald door: Marcel – –

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Gaat het wel goed met mijn gezondheid?

Kombucha (Komboecha)

Ik voel me goed, ik eet goed en beweeg regelmatig. Behalve dan af en toe de bekende koortsperikelen, mijn allergieën, de bekende verkoudheid, mijn probleempje met gekruide etenswaren en de daaropvolgende spijsvertering, mijn pijnlijke knie, de 15 pond die ik nog af moet vallen en de tenniselleboog die ik heb opgelopen. Kortom ik ben in geweldige conditie.

Ik neem niet heel veel medicijnen. Op het moment dat ik verkouden word krijg ik antibiotica van mijn dokter, ik neem verder een middeltje om mijn spijsvertering op gang te houden, ik heb een geweldige allergiedokter die me injecties geeft voor mijn allergieën, mijn verkoudheden duren nooit langer dan een week of 2, enkel af en toe ontaard het in bronchitis wat me een vervelende hoest bezorgd, maar dan neem ik gewoon wat extra antibiotica.

Ik neem een ontstekingsremmer voor mijn pijnlijke knie en de tenniselleboog, verder heb ik slechts 3 à 4 keer per week een laxeermiddel ter ondersteuning nodig om de boel op gang te houden. Mijn dokter heeft me net weer medicijnen voorgeschreven vanwege mijn hoge bloeddruk en vertelde me dat ik toch wat af moest vallen, daarom ook wat medicijnen voorgeschreven gekregen om dit te bevorderen, kortom, géén probleem dus…………………

Waarom zou ìk Kombucha moeten drinken?

Het antwoord?? Lees bovenstaande paragraaf nogmaals!

Miljoenen mensen zullen hetzelfde vertellen. Het is niet zo dat zij persé de medicijnen WILLEN gebruiken, zij kennen gewoon geen andere manier om zich beter te voelen. De typische gedachte van velen is dat ongeacht wat het medische probleem ook is – de wetenschap wel weer een medicijn produceert – een “magische pil”, wat alles wel weer even zal genezen. Op zich is dat niet onze eigen schuld, het is de manier waarop dat ons is aangeleerd.

Tijdens de eeuwwisseling werden de “natuurlijke medicijnen” opzij geschoven om zodoende plaats te maken voor de eeuw van de techniek en wetenschap. De alternatieve manier werd zelfs gezien als een vorm van hekserij. Het moge duidelijk zijn dat dit mede werd veroorzaakt door diegenen die het op dat moment het voor het zeggen hadden. Nog steeds heerst er een soort van taboe en mysterieuze zweem ontrent het gebruik van kruiden en natuurlijke medicijnen.

In dit kombucha forum vind je alle antwoorden op veel gestelde vragen over kombucha. Er is ook een forum over de therapeutische werking van kombucha. Kortom dit is het grootste forum op het gebied van kombucha in de Benelux.

We weten allemaal dat het voorschrijven van antibiotica voor koorts en verkoudheden meer regel is dan uitzondering, echter heeft dit ook zijn nadelige effecten op het lichaam op de lange termijn. Het vernietigt zowel de goede als slechte bacteriën, wat als gevolg heeft dat het lichaam uiteindelijk belast wordt met een overdaad aan candida-schimmels en andere infecties.
Wat is er toch gebeurd met de “preventieve medicijnen?”

How to Make & Brew Kombucha Tea

Kombucha – Thee maken

Dit geeft een goed beeld van de Kombucha. Het is inderdaad een “preventief” medicijn, een ruggensteun voor een goede gezondheid. Een onderzoek uit die tijd geeft aan dat:

  • 81% van de mensen die last heeft van verstopping, vindt een continue verlichting van dit probleem na het elke dag drinken van Kombucha-thee.
  • 44% geeft aan een toename te voelen van uithoudingsvermogen en heeft meer energie.
  • 82% geeft aan beter bestand te zijn tegen verkoudheden en koorts.
  • 27% geeft aan verlichting van spijsverteringsproblemen te hebben inclusief en maagzweren.
  • 42% geeft aan verlichting te hebben bij pijnlijke symptomen van artritis.
  • 30% geeft aan een duidelijke gewichtafname.
  • 17% geeft aan een lagere bloeddruk en verlaging van cholesterolniveau te hebben.

Dit brengt ons weer terug naar de openingsparagraaf. Al deze ongemakken lijken te worden verholpen of te worden verlicht door de Kombuchathee.

We leven in een tijd dat onze gedachtes, lichaam en geest tot het uiterste worden belast. De stressfactor die vrijkomt bij dit “overleven” veroorzaakt vele ziektes, of andere problemen. Virale en bacteriële infecties komen steeds meer voor. Onze lichamen worden bestookt door giftige stoffen, niet enkel van de omgeving maar ook door het voedsel wat we eten en het water wat we drinken.
Door de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen gezondheid kunnen we net dat positieve verschil maken in het gevecht tegen de stress en de gifstoffen. Door het maken van een paar kleine aanpassingen in de manier van leven kunnen we ons immuunsysteem versterken en ziektes tegengaan.
Kombucha-thee is één van die “preventieve medicijnen” die tot onze beschikking staat.
Een simpele, goedkope start op de weg naar een gezond leven en welzijn.

Bovenstaand stuk is geschreven in 1997 door Ariana Estelle-Symons, Ph.D. Vrij vertaald door: Marcel