Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de de reguliere geneeskunde, natuurlijke middelen gebruikt bij de behandeling. Een reguliere behandeling kan daarom, in bijna alle gevallen, worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling. Daarom wordt deze geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Welkom op de website
Alles over de ziekte
Alles over de behandeling
Consult aanvraag

De natuurlijke behandeling van (chronische) ziekten

Advies op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten

Het is best lastig in Nederland om de juiste keuzes te maken voor het behoud van een goede gezondheid. Gelukkig helpen de natuurlijke behandeling adviezen op deze website als u, misschien zonder dat u er erg in had, uw gezondheid bent kwijt geraakt.

Bij deze adviezen worden alleen natuurlijke behandelingen toegepast. Dat betekent: voeding (natuurgeneeskunde), vitamines, mineralen (orthomoleculaire geneeskunde) en kruiden (fytotherapie). Deze natuurlijke behandeling adviezen worden onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek net zoals dat wordt gedaan bij de toepassing van geneesmiddelen. Deze wetenschappelijke benadering is nodig om een betrouwbaar advies te formuleren. Het gaat tenslotte om uw gezondheid.

De onzin van het candida dieet

Een wetenschappelijke benadering bij natuurlijke behandeling methoden is hard nodig want bijvoorbeeld het candidadieet, dat al meer dan 20 jaar wordt geadviseerd, blijkt complete onzin te zijn. Onderzoek laat zien dat er geen enkele relatie bestaat met de consumptie van koolhydraten en de candidabelasting. Ander onderzoek bevestigt deze conclusie en meldt dat een antischimmel dieet de schimmelbelasting niet vermindert.

Misschien is deze verwarring ontstaan door een verkeerd begrepen onderzoek uit 1993. Dat onderzoek liet toen bij ernstig zieke muizen, te vergelijken met AIDS, zien dat veel suiker in de voeding Candida albicans in aantallen liet toenemen. Het onderzoek concludeert daarom ook om de suikerconsumptie bij ernstig zieke immuungecompromitteerde patiënten te verlagen. Bij “gezonde” patiënten heeft een koolhydraatrestrictie dus helemaal geen zin.

Een darmflora dysbiose veroorzaakt de klachten niet de candida

Al decennia lang wordt candida als oorzaak aangewezen voor verschillende darmklachten. Maar nu blijkt dat candida slechts een onschuldige toeschouwer is en dat de klachten worden veroorzaakt doordat de darmflora uit balans is geraakt. Een behandeling alleen gericht op candida is daarom zinloos.

Lees de compleet nieuwe visie over de behandeling van een candida infectie

Orthomoleculair informatiecentrum

Waar vind ik een orthomoleculaire arts of therapeut in Nederland of België?


Speciaal voor orthomoleculaire en natuurgeneeskundige therapeuten: Maak ook reclame via mijn website voor € 61 per jaar op mijn home page maar ook op elke behandelingspagina. Mail voor meer informatie naar willie@pilliewillie.nl.

Diverse orthomoleculaire behandelingsprotocollen

Als u de juiste behandeling niet kan vinden op deze website kijk dan naar deze behandelingsadviezen van de Life Extension Foundation.


Er is ook een automatisch Nederlandse vertaling beschikbaar.


Veilige maxima voor het gebruik van vitamine supplementen:

Verantwoording

Hoewel de informatie op deze website met zorg is samengesteld, kunnen algemeen geaccepteerde inzichten in de loop van tijd veranderen. Er zijn voorbeelden genoeg: de zon bleek niet om de aarde te draaien, de pijnstiller VIOXX blijkt ernstige dodelijke hartproblemen te veroorzaken.

Het bovenstaande en het feit dat ik niet over een medische opleiding beschik is de reden waarom de verantwoordelijkheid voor de correctheid en de eventuele negatieve gevolgen die mogelijkerwijze zouden kunnen ontstaan door het toepassen van deze informatie niet door mij gedragen kan worden.

HELP Pillie willie

Hebben mijn adviezen u goed geholpen? Steun dan mijn website met een tweet, delen, like of een kleine donatie. De tweet, delen en like knoppen vindt u boven in de pagina. U kunt een donatie overmaken op bankrekening NL97FVLB0699456347 ten name van W.M.Witsel te Exloo. Elke donatie is welkom! Hiermee kan ik mijn website ook de komende jaren in de lucht blijven houden.

Vriendelijke groet,

Willy Witsel

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]